Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДАР ПРИРОДЕ

Револуционално откриће руских научника: Хељда је супер-фуд, а осим што успорава старење има и неверватне моћи!

Руски лекари су направили супер-мелем, који обнавља нервно ткиво и пружа невероватне перспективе за лечење опасних болести

1617277635_Depositphotos_43913969_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Руски научници су направили гел за опоравак и обнављање мозга. Нови материјал помаже у борби с малигним ћелијама и може се користити за адресну доставу лекова у различите делове мозга.

Прочитајте још: РУСКИ лекар и научник ХРИСТО МЕРМЕСКИ открива револуционарни лек за НАЈТЕЖЕ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)

Хидрогел који су изумели научници из федералног универзитета у Владивостоку је пре свега намењен за пацијенте са повредама на мозгу. Супер-мелем обнавља нервно ткиво и пружа невероватне перспективе за лечење опасних болести.

Замена за матрикс
Нови гел је у ствари замена за ванћелијски матрикс - супстанцу која иначе попуњава међућелијску средину. Матрикс се углавном састоји од беланчевина и угљених хидрата.
Гел убрзава опоравак мозга после тешке трауме.

Руски биолози су направили вештачки матрикс на основу биљних полисахарида пектина. Током експеримената "ин витро" било је доказано да нова супстанца стимулише регенерацију нервног ткива.

Супер гел зауставља множење малигних ћелија
Бомбардовање мозга
Осим тога, нови материјал може се користити за доставу високо токсичних лекова у мозак. Циљано бомбардовање болних ћелија знатно смањује ризик нуспојава за пацијенте.

Она благотворно утиче на природне заштитне механизме у мозгу: матичне ћелије се претварају у нервне ћелије и замењују мртве неуроне. Захваљујући овом својству нови гел убрзава опоравак мозга након тешке трауме.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Још једна велика предност вештачког матрикса је његова способност спречавања метастаза у мозгу. Супер-гел зауставља миграцију малигних ћелија и инхибира њихово множење.

Хељда Фото: Депозит

Биљка против старења

Сибирски научници су утврдили која биљка ствара у организму супстанцу дуговечности. Биофизичари тврде да редовно конзумирање ове житарице продужава животни век човека за много година.

Научници из Сибирског федералног универзитета су објавили резултате сензационалног истраживања. Они су открили невероватно подмлађујуће својство хељде.

Прочитајте још: У Русији се користи већ хиљадама година: Корен ЧИЧКА најделотворнији у превенцији НАЈОПАСНИЈИХ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)

Стручњаци су утврдили да често конзумирање јела од хељде значајно повећава ниво протеина СИРТ1 у крви. СИРТ1 иначе зову "протеин дуговечности" јер он успорава старење и јача отпорност организма на стрес.

Кверцитин и канцер
Научници су нагласили да хељда садржи велику количину беланчевине, аминокиселина и витамина групе Б који јачају имунитет и одговарају за нормалну функцију кардиоваскуларног и нервног система. Кверцитин који се налази у саставу ове биљке спречава развој малигних ћелија.

- Ми смо први у свету открили предност хељде као извора СИРТ1. Ова намирница је прави супер-фуд - тврди биофизичар Валентина Кратасјук.

Витамин Б је спречава развој малигних ћелија

Витамин против рака

Биохемичари из Московског државног универзитета су открили да се један од витамина групе Б успешно бори са карциномом плућа. Према мишљењу доктора хемиских наука Викторије Буник, ово својство витамина ће обезбедити напредак у лечењу рака.

Кокарбоксилаза, односно витамин Б1, спречава развој малигних ћелија у плућима, тврде московски биохемичари. О резултатима најновијег истраживања руског тима научника је саопштио магазин "ИнтернатионалжЖурнал оф молекулар сајенс".

Прочитајте још: Кућна фабрика здравља: Руска траварка Татјана Гутурова саветује како се бере и суши биље?

Експерименти су показали да кокарбоксилаза се ефикасно бори са малигним ћелијама и у исто време ни на какав начин не оштећује здраво ткиво. Поред терапије карцинома витамин Б1 се примењује у лечењу дијабетеса, бубрежне слабости и срчаних обољења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas