Oglas
· · Komentari: 0

IZNENADIĆETE SE: Šta se desi u vašem organizmu ako pojedete kašiku meda pred spavanje?

MED je veoma zdrav za jelo i svi smo to učili od malih nogu, ali da li znate šta se dešava sa našim telom kada jedemo med pre spavanja?

1694639214_71958_med123_ig.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Med ima antibakterijski efekat koji jača imunitet, čineći vas jačim u borbi protiv infekcija izazvanih bakterijama, gljivicama i brojnim virusima.

Med je veoma zdrav za jelo i svi smo to učili od malih nogu, ali da li znate šta se dešava sa našim telom kada jedemo med pre spavanja?

Ponekad se probudimo usred noći jer je našem mozgu potreban glikogen i on podstiče nadbubrežne žlezde da ispuštaju adrenalin i kortizol iz tela.

Na sreću, med sadrži glikogen, pa će kašičica meda pre spavanja pomoći da se obezbedi dobar san.

Visok krvni pritisak je jedan od faktora koji doprinose nastanku srčanih oboljenja. Med sadrži antioksidans za koji je dokazano da snižava krvni pritisak, pa je kašika meda pre spavanja jednostavan način da krvni pritisak bude pod kontrolom.

Trigliceridi su vrsta masti prisutne u krvi. Visok nivo triglicerida povećava rizik od dijabetesa i srčanih oboljenja. Med se povezuje sa snižavanjem triglicerida u organizmu – pretvara ih u saveznike koji čiste krv od nepotrebnih masti.

Med ima antibakterijski efekat koji jača imunitet, čineći vas jačim u borbi protiv infekcija uzrokovanih bakterijama, gljivicama i brojnim virusima.

Ubrzava metabolizam stvarajući termogeni efekat. To znači da poboljšava cirkulaciju što podiže telesnu temperaturu, pomažući vam da sagorevate masti bez napora.

(Espreso)

BONUS VIDEO:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas