Oglas
· · Komentari: 0
VODENICE

"Ripilo je na mene da me UDAVI": Milovan rekao ženi da su ĐAVOLI došli po njega, pa ispričao šta se desilo u VODENICI (FOTO)

Milovan Kostić Kole (87) iz Šuljkovca ni dan danas ne sme da prođe pored Vukadinove vodenice posle zalaska sunca.

1593179660_DSC_2692.JPG
Milovan i Foto: Z. G.
Oglas

Sanđama je, tvrdi on, pokušala da ga udavi i gađala ga crvenim loncem od pet kilograma koji su koristili za uzimanja ujma. Vodenica je pripadala njegovom pokojnom ocu Vukadinu, koji je zamolio sina da ga malo odmeni u poslu.

Pročitajte još: "Nikom ne verujte!" Doktor Maksim tvrdi: Da biste pobedili koronu, ZAKISELITE SVOJU KRV

Milovan je pristao. Jednog je jutra poranio. Ušavši u vodenicu, video je rasut kukuruz. Pitao je oca ko je prosuo žito, ali nije odgovorio. To ga je zabrinulo, ali reskirao je.

Vukadinova vodenica

- Voleo sam da spavam u vodenici jer je okružena prelepom šumom, a Sanđama je počela da me napada posle smrti kuma LJube i te noći čuo sam: krc, krc -  kao da je kamen počeo da šlajfuje. Onda se potpuno zaustavio. Izađem da pogledam šta je. Napolju nikoga. Kad sam se vratio u vodenicu, kamen je počeo opet da radi - seća se Milovan.

Nešto je skočilo na mene! Pokrio sam glavu!

Legao je, kaže, da spava, ali se probudio jer mu se učinilo da njegova supruga Dragica čisti metlom pored kreveta. Ona nikada nije dolazila u vodenicu.

MIlovan se svega seća

- Onda sam osetio kako je nešto ripilo na mene. Guberom sam pokrio glavu. Išlo je od nogu ka glavi. Htelo da me udavi. Stresao sam ćebe i čuo kako je palo. Onda se opet popelo na mene. Ja opet stresem ćebe. Ono se odbilo od mene. Više me nije diralo - nastavlja priču Milovan.

Nešto ga je gađalo loncem u glavu!

Kada se sve umirilo, izašao je da pogleda da li treba da dosipa žito. Tada ga je, kaže, nešto gađalo loncem. U poslednjem trenutku je uspeo da se pomeri. Da ga je pogodilo, ubilo bi ga. Lonac je udario u šporet, pa u zid. Milovan je premro od straha, jer su vrata na vodenici bila zaključana i niko nije mogao da uđe.

Jedva je dočekao da zapevaju petlovi i da pobegne kući. Plašio se da ga "to" ne prati do kuće.

Žena mu je rekloa "Ne donosi mi sotonu u kuću!"

- Prepao me je. Kad je ušao u kuću, rekao mi je da su došli đavoli po njega. A onda mi ispričao šta se dogodilo. Nemoj da nam sotona uđe u kuću, rekla sam mu. Nisam zaspala cele noći - priseća se Milovana supruga Dragica.

Pročitajte još: Kako se nasmeje, iz zuba mu izviruje kučina: Deda Živojin otišao u vodenicu, a onda je neko ZAKUCAO NA VRATA

Bilo kako bilo, tek, Milovan više ni za živu glavu nije smeo da kroči u vodenicu posle zalaska sunca. Mleo je samo danju.

Šporet o koji je udario

- Kako je Bora izašao na vrata, s tavana ga je nešto udari gvozdenom šipkom! Zvao sam ga da se vrati u sobicu, ali Bora uporan da vidi šta ga je to gađalo. Čim je koraknuo na stepenik, nešto ga je gađalo onim loncem. Da na glavi nije držao stolicu, bio bi mrtav. Nismo smeli da izađemo dok nije svanulo - nerado se priseća Milovan.

Bora i ja nismo smeli do zore da izađemo napolje.
Dragica je sve potvrdila

Kada je godinu dana kasnije zalivao baštu u blizini vodenice, noga mu se omakla pod dolap. Viknuo je na konja i, srećom, uspeo da ga zaustavi. Da nije, sve bi ga samlelo. Kada je ulazio u ambulantu, sreo je komšiju Boru koji je iz nje izlazio.

ONO je htelo da dokrajči mene i Boru.

- Ispriča mi da je tog dana sa konjima radio u polju. Nešto ih je uplašilo i oni su u"vatili ma". Kako su se konji dali u galop, kola su se prevrnula. Bora je bio sav ugruvan. Nikad nismo pričali o tome, ali mislim da je "ono" htelo da nas dokrajči - veli Milovan.

Pročitajte još: "Kod Save si bio? I po vedrom danu tamo je tama i čuju se glasovi": U selu SRPSKOG VAMPIRA vlada STRAH (FOTO)

- Stariji su pričali da su na poljani pored groblja često viđali vampire kako igraju i sviraju. Jedan čovek nam pričao da su buklijom zvali na svadbu. Kad je malo bolje pogledao, video je da u rukama drži konjsku glavu - s nevericom nam je ispričala Dragica.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas