· · Komentari: 0
TRPEZA ZA USKRS

Pripremite meso za PRAZNIKE - OVAKVO nikada ne kupujte u radnji! Jedan sastojak mu potpuno uništava ukus

Još par dana i počinje sezona roštiljanja, pripremite se na vreme...

1618993089_meso.jpg
Foto: Depozit

Prvomajski uranak se bliži, dan kada se porodice okupljaju i uživaju u pikniku na otvorenom.

Žene unapred peku gibanicu, pite, hlebove i seckaju salate, dok su muškarci najčešće zaduženi za roštilj koji se peče na otvorenom.

U bogatoj ponudi mesa, neizostavani su ćevapi, pljeskavice, ražnjići, kobasice - uz obavezan luk, a za one koji preferiraju "zdraviju" ishranu  - pileće i ćureće belo meso...

Pročitajte još: USKRS ili VASKRS, vaskrese ili voskrese: Kako zapravo govore Srbi PRAVOSLAVCI?

U neka davnija vremena meso za roštilj se pripremalo dan ranije, stavljalo u marinadu, a danas se najčešće kupuje u supermarketima i mesarama, već pripremljeno.

A kako da ne pogrešite kada kupujete meso, otkriva kuvar jednog poznatog restorana.

Pročitajte još: Šta se SPREMA za USKRS: Ispoštujte tradiciju - OVO treba da sadrži praznična trpeza za doručak, ručak i večeru

"Ako su ćevapi, pljeskavice, meso uopšteno, marinirano u 'crvenim začinima', nemojte ga kupovati, a posebno kada je toplo vreme. Ukoliko duže stoje na toplom, promeniće ukus mesu i dodati mu gorčinu. Obavezno povedite računa i da ne kupujete meso u neproverenim privatnim mesarama, ako niste sigurni u kvalitet. To je kao da kupujete mačku u džaku", objasnio je. 

Naravno uvek je bolja opcija da sami "zamešate" smesu za ćevape, a mi vam predlažemo da probate original recept za sarajevski ćevap.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.