· · Komentari: 0
PRIRODNO

Biljka koja će vam pomoći u obnovi SLABE KOSE koja opada

Svaka treća žena pati od pojačanog opada kose, a ono osim zdravstvenog mnogima predstavlja i neugodan estetski problem.

1607449455_Depositphotos_101114244_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Opadanje kose je prirodna pojava i u proseku gubimo između 70 i 100 dlaka. Veći broj dlaka opada prilikom pranja, ali ako primetiti da se taj broj poveća svakodnevno treba posetiti lekara kako bi utvrdili da li je u pitanju neka vrsta alopecije, ili je gubitak uslovljen nekim drugim poremećajem.

Osim zdravstvenog aspekta, gubitak kose mnogim ženama predstavlja i estetski problem. Dobra vest je da se neki oblici opadanja mogu zaustaviti pravilnom negom, promenom svakodnevnih navika, mezoterapijskim tretmanima ili određenim lekovima.

Pročitajte još: Situacije u kojima kontraceptivne pilule ne deluju: Važno je znati na vreme

Mogu se koristiti i prirodni lekovi kao preventiva bez obzira da li imate ovaj problem

Veliku pomoć kod ovog problema može pružiti kopriva. Prema studiji koja je sprovedena 2018. godine, ekstrakt lišća koprive sadrži velike količine protivupalnih i antioksidativnih svojstava koja mogu zaštiti temen kose od oštećenja i podstaći rast nove kose. 

Pročitajte još: Da li pogrešno peremo FARBANU KOSU? Zahteva posebnu negu

Foto: Depozit

 

Listovi koprive su bogati mineralima poput gvožđa, magnezijuma, cinka koji mogu osnažiti folikul dlake

Postupak je vrlo jednostavan. Lišće koprive umočite u vrelu vodu, procedite i pustite da se ohladi. Dobijenu tečnost koristite kao sredstvo za ispiranje kose. Nakon toga našamponirajte kosu. Naravno, nije na odmet da koristite i gotove šampone od koprive. Osim opadanja, kopriva pomaže i u borbi protiv masne kose i peruti.

Pročitajte još: Postoje frizure koje čine da izgledamo STARIJE nego što jesmo: Izbegavajte ih

Koprivu možete koristiti i kao čaj; smatra se najboljom biljkom za čišćenje i poboljšanja krvi, pozitivno deluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi, ublažava upale urinarnog trakta i stimuliše rad creva.

Pročitajte još: Ceo život OBLAČITE GRUDNJAK POGREŠNO: Fali samo 1 sitnica i izgledaćete FENOMENALNO!

Ako je vaš fokus na sprečavanju preteranog opadanja kose, onda biste se mogli poslužiti kapima od koprive. Naravno, pre upotrebe ovog prirodnog leka posavetujte se lekarom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.