· · Komentari: 0
SAVETI ZA LEPOTU

Šminku i preparate za lice čuvajte u - FRIŽIDERU! Za to postoji DOBAR RAZLOG

Rashlađena šminka, kreme za lice i preparati za smirenje iritirane kože idealni su za masnu i osetljivu kožu, naročito tokom vrelih letnjih dana

Depositphotos_250675054_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Ideja je da čuvanje vaših dragocenih proizvoda za negu kože u frižideru učiniće kreme hladnim i stoga produžiti njihov rok trajanja, a možda čak i ponuditi neke dodatne blagodati koži.

Korišćenje ohlađenih proizvoda za negu kože jednostavno pruža mogućnost da se osećamo lepo i sveže

Pročitajte još: Pogledajte koji čajevi vam mogu pomoći u lečenju raka i dijabetesa: Poštujte PRAVILO dok ga pijete, inače možete imati problem

Ako ste nekada nakon dugog letnjeg sunčanja mazali lice prethodno ohlađenom maskom od aloje - jasno vam je kakve efekte ima ohlađena šminka.

Čak možete da dobijete slične efekte iz ohlađene mlečne obloge za regeneraciju lica, koja je napravljena natapanjem čiste krpe u punom mleku i ostavljanjem da odstoji u frižideru. Lipidi u punom mleku pomažu u smirivanju iritirane kožne barijere, koja se takođe delimično sastoji od lipida.

Pročitajte još: Ovo je BOJA godine: Odgovara i plavušama i crnkama, a slaže se uz sve!

Šta ne sme u frižider
Tečni puder ne sme u frižider jer mu se promeni gustina, a ako ga držite na hladnom on bi mogao da se pokvari. Frižider nije mesto za tečni puder, ali ni za maskare.Maskara je još jedna šminka koje ne sme na hladno mesto. Maskara, karmin i lak za nokte su proizvodi koji moraju da se čuvaju izvan hladnog mesta i daleko od frižidera.

Zadržavanje proizvoda u frižideru može pomoći da se sačuva rok trajanja nekih sastojaka u njima, omogućavajući vam da ih koristite malo duž. Teorijski, to bi moglo uključiti stvari poput antioksidativnih seruma. 

Pročitajte još: ŽENE su najlepše sa 23 i najplaćenije sa 39 godina, a MUŠKARCI u svemu kasne

Proizvodi za negu kože obično se prave da se čuvaju na sobnoj temperaturi.

Hlađenje nekih proizvoda može u stvari promeniti njihovu teksturu i učiniti ih manje prijatnim za upotrebu. Ipak, blagodeti koje će hladni proizvodi doneti vašem licu i koži su mnogo veći.

Pročitajte još: GROZNE SU, ali svi će nositi ove SANDALE jer su udobne (Foto)

Rashlađeni hidratantni preparati za negu i kreme za oči, mogu vam pomoći da očistite područje oko očiju detaljnije, ali i da sprečite pojavu tamnih podočnjaka. Ovo se posebno odnosi na večernje čišćenje područja oko očiju, posebno pre odlaska na spavanje.

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.