· · Komentari: 0
čišćenje

Sredstvo za čišćenje tepiha za vlasnike kućnih ljubimaca: Uklonite sve mrlje i mirise

Pre nego što odaberete uslugu profesionalnog čišćenja, tepih možete i sami da očistite i to vrlo efikasno.

1610273458_Depositphotos_241967320_s-2019.jpg
Foto: Deposit

I pri maksimalnoj pažnju, s vremena na vreme se dogode male nezgode i na tepih budu proliveni sokovi ili masna hrana. Još izazovniji je slučaj u pogledu stanova u kojima borave kućni ljubimci, jer oni neminovno prljaju tepihe.

Pročitajte još: Volite JAKE BOJE, ali OVA GREŠKA u uređenju doma može da napravi HAOS

Sredstvo za uklanjanje mirisa i mrlja od kućnih ljubimaca

Sastojici:

  • 2 šolje tople vode + 2 šolje šolje za ispiranje
  • 1 kašika prozirne tečnosti za posuđe
  • soda bikarbona

Postupak:

Pre tretranja tepiha sredstvom za čišćenje potrebno je da ga temeljno usisate i da sa četkom sa uskim zupcima uklonite što je moguće više dlaka od ljubimaca sa njega. Pospite potom obilno tepih sodom bikrabonom kako bi sa njega uklonili mirise, ali i bakterije i grinje. Idealno bi bilo kada biste to radili po vedrom danu, i ostavili tepih napolju na suncu nekoliko sati. Ako to nije moguće stavite tepih prekriven sodom da odstoji preko noći. Ujutro ga ponovo usisajte.

Pročitajte još: Volite JAKE BOJE, ali OVA GREŠKA u uređenju doma može da napravi HAOS

Pomešajte zatim toplu vodu i tečnost za posuđe i uz pomoć čiste krpe tretirajte sve mrlje koje postoje na tepihu. Nakon svake mrlje krpu isperite i ponavljajte koliko god puta da je potrebno. Tapkanje i kružni blagi pokreti su poželjni, a nikako grubo trljanje jer bi mrlja mogla da prodre dublje u vlakna. Na samom kraju sledi ispiranje. Suvu krpu potopite u toplu vodu i tretirajte dato mesto. Nakon toga uzmite suvu krpu. Postupak ponavljajte više puta, dok ne uklonite sapunicu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.