· · Komentari: 0
ZNAK PAŽNJE I LJUBAVI

Ako poklanjate BUKETE voljenim ženama, znajte da svaki cvet ima POSEBNO ZNAČENJE! Evo smernica za odabir onog pravog

Svaka žena voli da dobije cvet, ma koliko nekada ne želi to da prizna.

1615141717_cvee.png
Foto: Pixabay

Florigrafija ili jezik cveća prsudan je prilikom odabira savršenog cvetnog buketa za poklon omiljenim i voljenim ženama u našem okruženju. Evo osnovnih smernica za odabir savršenog cveta za poklon. Jedan cvet, bez obzira na vrstu, poklanja se iz sentimentalnih razloga, 3 ili 5 cvetova poklanjamo za važnije prilike i specijalne datume. 

Pročitajte još: Olga je razgovarala sa duhom MRTVE MAJKE, a muž ju je voleo do kraja života - Razlog se i danas PREPRIČAVA

Karanfil iskazuje požudu, pa se nekada poklanjao mladoj na venčanju radi očuvanja sloge u braku. Smatra se da crveni karanfil označava čežnju, roze dugovečnost, ljubičasti hirovitost, prugasti označava kraj veze, beli nevinost a žuti razoćarenje.

LJiljan je simbol uzvišenosti i čistote i veruje se da postoji još od početka ledenog doba. LJiljan je rajski cvet, simbol beskrajne lepote, sreće, besmrtnosti i spasa..

LJiljan je oduvek bio cenjen cvet zbog svoje veličine i lepote. U staroj Grčkoj bio je posvećen vrhovnoj boginji Heri, kraljici neba, zaštitnici braka i potomstva. Mit kaže da su ljiljani nastali iz kapljica njenog mleka koje su pale na zemlju. Iako ih ima različitih boja, najomiljeniji je beli ljiljan. On je simbol uzvišenosti i čistote i veruje se da postoji još od početka ledenog doba. LJiljan je rajski cvet, simbol beskrajne lepote, sreće, besmrtnosti i spasa. On je savršen poklon za venčanje.

Simbolika ružinih boja
Bele ruže simbolizuju duhovnu ljubav, čistotu i bezgrešnost, dok narandžaste označavaju žudnju. Ruže boje lavande poručuju da je reč o ljubavi na prvi pogled. Ružičastim ružama tamnijih nijansi izražava se zahvalnost, dok se svetlijim nijansama ističe nežnost osobe koja ih prima, kao i divljenje prema toj osobi. Svetlijim tonovima ruža obično se izražava prijateljstvo.

Pročitajte još: U 15.god pokušala je da izvrši SAMOUBISTVO: Onda su usledila još 2 puta,a sada Lana ima PORUKU za sve (FOTO)

Ruža se smatra simbolom ljubavi, strasti i lepote. Ruže u crvenim nijansama daruju se u znak ljubavi i simbolizuju strasnu ljubav. Žute ruže su izraz veselja ili zadovoljstva, ali  se za njih vezuju i neverstvo i ljubomora.

Bele margarite su poznate i kao Venerin cvet, koji se najčešće koristi za ljubavne provere da li vas izabranik voli. One simbolizuju bogatstvo, veselost, odanost, nevinost i optimizam. Belim margaritama ističe se istinitost osećanja, nada i prijateljstvo.

Pročitajte još: Natalija je RUSKINJA koja se sa petoricom sinova preselila u Srbiju! Deci na rane stavlja čili, a za to postoji DOBAR RAZLOG! (Foto)

Jasmin je obično izbor onih kojima je veoma važan porodični život. Da biste se osećali sveže i odmorno možete samo malo udahnuti ili miris cveta jasmina ili njegovog eteričnog ulja.

Lala je simbol bogatstva, slave, raskoši, lepote ali i oholosti i uobraženosti. Lala svima popravlja raspoloženje i laleposebno je pogodna za depresivne osobe. Crvene lale poklonite onima kojima ukazujete poverenje i ljubav, a žute onima kojima se divite.

Pročitajte još: Plivački klub za osobe sa invaliditetom: Najmlađi član ima šest meseci

Narcis
Ovaj cvet je simbol samodopadanja i neuzvraćene ljubavi. Obzirom da ovaj cvet među prvima nikne iz snežnog pokrivača, simbol je i ponovnog buđenja, rođenja i novog početka.

Orhideja je poseban cvet. U drevnoj Kini orhideje su se povezivale sa plodnošću i smatralo se da pomažu pri začeću. To je egzotični, prefinjen i estravagantan cvet, uz koji povezujemo ljubav, romansu, erotiku i želju za intimnošću. Često se poklanja bolesnima kako bi im se poželeo što brži oporavak, kao i ambicioznima da bi imali uspeha u karijeri. Orhideja simbolizuje želju za uspehom. Nije pristojno pokloniti samo jednu orhideju, osim ako nije luksuzno upakovana. Orhideja unosi mir i spokoj u dom, a eterično ulje ili parfem na bazi orhideje pokreće kreativnost i pomaže vam da budete uspešniji u životu.

Hortenzija se najčešće poklanja radi pomirenja nakon svađe ili nesuglasica. Ona je simbol i bogatstva, obilja i istine.

LJubičica simbolizuje prvu ljubav. Ovim nežnim cvećem se izražavaju iskrenost i privrženost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.