Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Talog od kafe, mast..i još 4 stvari nikada ne biste trebali da bacate u SUDOPERU!

Saznajte šta to nikako ne smete da bacate u sudoperu.

1617126495_tap-791172_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Vaša sudopera može izgledati kao rupa bez dna za diskretno odlaganje. Uskislo mleko sipamo u sudoperu, prljavu vodu posle pranja sudova, jučerašnju supu i mnoštvo drugih stvari. Međutim, postoje određene stvari koje nikako ne biste trebali sipati u sudoperu.

Pročitajte još: Da li biste se usudili da podgrejete picu OVAKO? Mladić novim trikom podelio korisnike interneta (VIDEO)

Vaša sudopera povezana je sa nekoliko cevi koje omogućavaju da voda teče u vašu kuhinju, ali isto tako i odvodi tu vodu. Ali kuda taj odvod? I kako se lako ovaj odvod može začepiti? Odgovori su jednostavni: kuhinjsku sudoperu možete lako začepiti kada pogrešne stvari sipate u odvod. Takođe možete naštetiti životnoj sredini kada pogrešne materijale sipate u odvod. Oni mogu da prodru u kanalizacioni sistem, a potom i naše reke, jezera, okeane... Dakle, evo liste stvari koje nikako ne biste smeli da ispuštate u kanalizaciju.

  • Mast

Mast je veoma primamljiva da se izlije u odvod, ali je zapravo veoma štetna i za vaše cevi i za životnu sredinu. Držite svu iskorišćenu mast u posudi i pustite da se stvrdne. Jednom kada je čvršći, umesto toga ga bacite u kantu.

  • Talog od kafe

Talog od kave, poput masti, može začepiti cevi. U većim količinama talog od kafe deluje poput mulja i začepljuje odvod. Bolje je rešenje baciti ga u smeće. 

Pročitajte još: Uz DVA TAJNA sastojka napravite majonez jedinstvenog ukusa

  • Razređivač

Razređivač boje je vrlo toksičan materijal. Iz očiglednih razloga ne bi trebalo da se baca u sudoperu. Takođe se nikada ne sme odlagati u smeće ili reciklirati. Izbegavajte udisanje mirisa razređivača boje, toksičan je i može biti štetan za vaše telo i životnu sredinu.

  • Lekovi

Stari lekovi mogu se gomilati u vašim kuhinjskim ormarićima. Možda mislite da ih je jednostavno ispiranje niz sudoperu brz način da ih se rešite. Međutim, mnogo je bolja ideja da reciklirate stare lekove.

Pročitajte još: MLEVENO MESO sme dva dana da bude u frižideru, a šta je sa voćem i povrćem?

  • Antifriz

Može sadržavati opasne hemikalije i za njega važe ista upozorenja kao i za razređivač boje.

  • Ostaci hrane

Možete možda baciti manje ostatke mekane hrane, međutim, većina ostataka hrane, i kostiju posebno, nikada ne bi smela da ode niz sudoperu. Ovo može biti nezgodno, pogotovo ako posuđe perete ručno umesto u mašini za pranje sudova.

Najbolji način da izbegnete slučajno pranje ostataka hrane niz sudoperu je da imate rešetku koja će sprečiti da veći ostaci odu u cevi.  Ostaci kostiju i hrane mogu stvoriti štetne blokade u  vodovodnom sistemu, jer će se hrana vremenom nakupiti. Ako primetite loš miris koji dolazi iz vaše sudopere, verovatno vam stari otpad od hrane truli u cevima. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas