Oglas
· · Komentari: 0

Otpušite SUDOPERU za tili čas: Trik za koji mnogi nisu znali - pomoći će vam neočekivani proizvod

Zaboravite i na sirće i na sodu bikarbonu

1706004326_Foto-Shutterstock-sudopera-odpusavanje.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Zapušen odvod na sudoperi, lavabou ili kadi je prava noćna mora. Ne samo da sprečava oticanje vode, već može uzrokovati neprijatan miris.

Usluga vodoinstalatera je skupa, pa se sami pobrinite za taj problem. Nije vam potrebna čak ni skupa hemikalija iz prodavnice, možete da upotrebite ono što imate u kupatilu.

Već znate da u ovom slučaju pomažu soda bikarbona i sirće, ali postoji jedno sredstvo za higijenu koje čini čudo za zapušen odvod. To je prašak za veš. Enzimi koji se nalaze u prašku za pranje veša ne samo da razgrađuju masnoću i ulja u vašoj odeći, već to mogu učiniti i u odvodu. U šerpu od pola litra prokuvale vode dodajte 3 kašike praška za pranje veša – možete i više u zavisnosti od jačine praška i veličine odvoda. Vruća voda će pomoći da se aktivira deterdžent i uklone ukorele masnoće iz odvode. Sipajte u odvod i pustite da mešavina deluje pola sata. Zatim pustite vruću vode da sve ispere.

Ako ne uspe iz prve, ponovite postupak. Možete upotrebiti i ofinger, onaj gornji žičani deo da progurate malo ostatke hrane i masnoća iz odvoda. Odmotajte žicu, pažljivo uvucite u odvod i povlačite gore-dole. Možete izvući prljavštinu i tvrdokorne ostatke koji su sprečavali nesmetan protok vode, piše Najžena.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas