Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Талог од кафе, маст..и још 4 ствари никада не бисте требали да бацате у СУДОПЕРУ!

Сазнајте шта то никако не смете да бацате у судоперу.

1617126495_tap-791172_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ваша судопера може изгледати као рупа без дна за дискретно одлагање. Ускисло млеко сипамо у судоперу, прљаву воду после прања судова, јучерашњу супу и мноштво других ствари. Међутим, постоје одређене ствари које никако не бисте требали сипати у судоперу.

Прочитајте још: Да ли бисте се усудили да подгрејете пицу ОВАКО? Младић новим триком поделио кориснике интернета (ВИДЕО)

Ваша судопера повезана је са неколико цеви које омогућавају да вода тече у вашу кухињу, али исто тако и одводи ту воду. Али куда тај одвод? И како се лако овај одвод може зачепити? Одговори су једноставни: кухињску судоперу можете лако зачепити када погрешне ствари сипате у одвод. Такође можете наштетити животној средини када погрешне материјале сипате у одвод. Они могу да продру у канализациони систем, а потом и наше реке, језера, океане... Дакле, ево листе ствари које никако не бисте смели да испуштате у канализацију.

  • Маст

Маст је веома примамљива да се излије у одвод, али је заправо веома штетна и за ваше цеви и за животну средину. Држите сву искоришц́ену маст у посуди и пустите да се стврдне. Једном када је чвршц́и, уместо тога га баците у канту.

  • Талог од кафе

Талог од каве, попут масти, може зачепити цеви. У већим количинама талог од кафе делује попут муља и зачепљује одвод. Боље је решење бацити га у смеће. 

Прочитајте још: Уз ДВА ТАЈНА састојка направите мајонез јединственог укуса

  • Разређивач

Разређивач боје је врло токсичан материјал. Из очигледних разлога не би требало да се баца у судоперу. Такође се никада не сме одлагати у смеће или рециклирати. Избегавајте удисање мириса разређивача боје, токсичан је и може бити штетан за ваше тело и животну средину.

  • Лекови

Стари лекови могу се гомилати у вашим кухињским ормарићима. Можда мислите да их је једноставно испирање низ судоперу брз начин да их се решите. Међутим, много је боља идеја да рециклирате старе лекове.

Прочитајте још: МЛЕВЕНО МЕСО сме два дана да буде у фрижидеру, а шта је са воћем и поврћем?

  • Антифриз

Може садржавати опасне хемикалије и за њега важе иста упозорења као и за разређивач боје.

  • Остаци хране

Можете можда бацити мање остатке мекане хране, међутим, већина остатака хране, и костију посебно, никада не би смела да оде низ судоперу. Ово може бити незгодно, поготово ако посуђе перете ручно уместо у машини за прање судова.

Најбољи начин да избегнете случајно прање остатака хране низ судоперу је да имате решетку која ће спречити да већи остаци оду у цеви.  Остаци костију и хране могу створити штетне блокаде у  водоводном систему, јер ће се храна временом накупити. Ако приметите лош мирис који долази из ваше судопере, вероватно вам стари отпад од хране трули у цевима. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas