· · Komentari: 0
SAVET

Trik od dva minuta koji EKSPRESNO snižava visoki krvni pritisak

Krvni pritisak možete regulisati uz pomoć lekova, ali i konzumacijom zdravih namirnica.

1609680355_Depositphotos_66164455_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Dva prirodna moćnika posebno su korisna za osobe s visokim krvnim pritiskom zato što ga ekspresno snižavaju.

Pročitajte još: Ako se hranite na ZAPADNJAČKI način, evo kakva vas starost čeka

Cimet

Nekoliko je studija potvrdilo kako sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin.

Foto: Depozit

Ubacite li pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visoki krvni pritisak. Za instant-efekt sisajte pola kašičice cimeta u prahu, a nakon toga popijte čašu vode.

Pročitajte još: Bacite lekove i knjigu u šake, jer ČITANJE leči ovu STRAŠNU bolest

Luk

Namirnica koju mnogi proglašavaju najzdravijom na svetu ekspresno smanjuje visoki krvni pritisak. Luk opušta krvne sudove i proširuje ih, zbog čega krv lakše cirkuliše, pa se pritisak smanjuje.

Foto: Depozit

Za brzo snižavanje pritiska zgnječite tri glavice luka i pojedite ga samog ili s malo hleba. Važno je znati kako je luk najbolje gnječiti pre konzumacije, jer tako podstičemo enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, moćan spoj kojim se ova biljka brani od napada bakterija i gljivica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.