· · Коментари: 0
САВЕТ

Трик од два минута који ЕКСПРЕСНО снижава високи крвни притисак

Крвни притисак можете регулисати уз помоћ лекова, али и конзумацијом здравих намирница.

1609680355_Depositphotos_66164455_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Два природна моћника посебно су корисна за особе с високим крвним притиском зато што га експресно снижавају.

Прочитајте још: Ако се храните на ЗАПАДЊАЧКИ начин, ево каква вас старост чека

Цимет

Неколико је студија потврдило како систолички и дијастолички притисак код одраслих особа смањује свима познати мирисан зачин.

Фото: Депозит

Убаците ли пола кашичице у своју дневну исхрану, лакше ћете контролисати високи крвни притисак. За инстант-ефект сисајте пола кашичице цимета у праху, а након тога попијте чашу воде.

Прочитајте још: Баците лекове и књигу у шаке, јер ЧИТАЊЕ лечи ову СТРАШНУ болест

Лук

Намирница коју многи проглашавају најздравијом на свету експресно смањује високи крвни притисак. Лук опушта крвне судове и проширује их, због чега крв лакше циркулише, па се притисак смањује.

Фото: Депозит

За брзо снижавање притиска згњечите три главице лука и поједите га самог или с мало хлеба. Важно је знати како је лук најбоље гњечити пре конзумације, јер тако подстичемо ензимску реакцију у којој настаје алицин, моћан спој којим се ова биљка брани од напада бактерија и гљивица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.