Oglas
· · Komentari: 0

Hrana koju možete jesti uveče BEZ GRIŽE SAVESTI: Ove namirnici idealne su ako ste na dijeti ili vodite računa o zdravoj ishrani

Ako osećate glad tokom večeri, ove namirnice su sjajan izbor

1690986586_shutterstock_787983463.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Da li tražite nešto što će vas zasititi i istovremeno pomoći u borbi protiv viška kilograma i pomoći vam da sagorevate masti dok spavate?

Preterano prejedanje u večernjim satima nije dobrodošlo, ali šta ako ste tip koji ogladni tek kad padne noć.
Ako ste jedna od onih osoba koja uveče sa kajanjem pretura po frižideru, onda će vam sledeći savet dobro doći.

Stručnjaci se slažu da ne treba da idemo u krevet gladni. Šta da radite ako počnu da vam „zavijaju“ creva uveče? Probajte grickalice bogate proteinima, od kojih je jedna i sveži sir. Studija državnog univerziteta Florida objavljena u British Journal of Nutrition pokazala je da konzumiranje 30 grama proteina otprilike 30 minuta pre spavanja može pozitivno da utiče na metabolizam.

Ako niste ljubitelj svežeg sira ne brinite, postoji mnogo drugih proteinskih opcija, od tofua, do tvrdo kuvanih jaja, pa čak i šake badema. Ovo će vas držati sitima tokom cele noći, dok vam hrana daje energiju koja vam je potrebna da podstaknete metabolizam i podržite topljenje masnih naslaga.
Bademi i orasi su odlična opcijia jer sadrže mnogo dobrih masti, a i dobar su izvor proteina i vitamina i minerala (vitamin E, selen, magnezijum).

Iako možete na svakom koraku da pročitate neki savet o mršavljenju zapamtite da je ključ u uravnoteženoj ishrani i fizičkoj aktivnosti tokom cele godine. Stručnjaci savetuju dovoljan unos posnih proteina, integralnih žitarica i puno povrća, što će vas zasititi i ujedno pomoći u borbi protiv kilograma, piše sajt citymagazine.si.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas