Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

UŽAS! Tiganj je zagoreo, a ako ga ogrebete - gotov je! Evo TAJNE

Teflon tiganj ne smete prati žicom, niti zelenim delom na sunđeru!

1608384110_Depositphotos_362300496_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kada nam jelo zagori, ne znamo šta ćemo pre, da li da pokušamo da ga "odlepimo" od dna posude, spasemo ukus jela ili da provetrimo ceo stan.

Pročitajte još: Oprezno: Koje namirnice su opasne posle isteka roka trajanja?

Na kraju na red dolazi najteži deo posla - čišćenja šerpe ili tiganja u kom smo spremali hranu. Naveli smo ove dve vrste posuđa, jer se sa njih najteže skidaju ostaci zagorelog jela, ali ništa nije nerešivo.

Malo vode, da pokrije dno i dosta soli...

Dobar način da lako očistite posuđe je da sipate vodu tek toliko da prekrije dno, pa u nju dodajte deblji sloj soli i promešajte. Stavite tiganj na najjaču temperaturu, da bi so i voda proključali, pa ostavite pet do deset minuta, u zavisnosti od stepena zaprljanosti posude. Zagoreli ostaci hrane potom će se sami lako odlepljivati od ivica.

Pročitajte još: Da li znate šta je MUF? Nije tašna!

Sličan efekat postići ćete ako u šerpu sipate malo soka od paradajza i soli, toliko da smesa bude gusta kao pasta, pa njome istrljate fleke i ostavite tako da deluje 10-ak minuta. Masnoće će se zatim potpuno razgraditi i posle toga operite šerpu na uobičajeni način.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas