Oglas
· · Komentari: 0

SAVET ISKUSNIH DOMAĆICA: Evo zbog čega nikada ne treba da perete TIGANJ vrućom vodom

Greška koju mnogi prave

1687363215_tiganj.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Iako mnogi peru masno posuđe i tiganje vrelom vodom, to nije preporučljivo jer može zapušiti odvod u kuhinji.
Ako sudove perete ručno kombinacija tople vode i masnoća koje su se zadržale u tiganju može napraviti haos u vašoj kuhinji.

Najbolje bi bilo da pokupite masnoću iz posuđa i bacite je u đubre pre no što posuđe stavite u sudoperu. 

Ako niste uspeli da uklonite dovoljno masnoće, najpre isperite tiganj hladnom vodom.

Nećete moći da uklonite svu masnoću pre nego što stavite posudu pod tekuću vodu.

 Kombinacija deterdženta za pranje sudova i tople vode u interakciji sa masnoćom formira emulziju. Ona može da klizi niz odvod i, kada se ohladi, može začepiti cevi. 

Da biste to sprečili obavezno isperite tiganj ili drugo masno posuđe hladnom vodom. Zatim ga operite deterdžentom za sudove i toplom vodom. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas