· · Komentari: 0
ENIGMA

Vanzemaljci vodili RATOVE, vozio kočije i zbog ZEMLJE poginuo... GDE JE NESTALA PLANETA FAETON?

Do danas nije otkrivena najveća misterija u našem solarnom sistemu.

1600176840_space-4604571_1280.jpg
Foto: Piksabej

Čitavu zabunu je napravio sveštenik i strastveni astronom Đuzepe Pjaci kada je 1801. godine video Cereru. To je najveći asteroid, ali u to vreme se verovalo da postoji planeta između Marsa i Jupitera i odmah su svi pomislili da je sveštenik konačno našao!

Ubrzo je nemački astronom Hajnrih Olber otkrio još jedan asteroid - Palas. I misterija je postala još veća! Ovaj astronom je zaključio da su upravo ova dva tela ostaci izgubljene planete.

Pročitajte još: "Čuo sam mrmljanje, u trenu ga beli dim progutao": VOZ pun putnika ušao u tunel u Lombardiji i NESTAO zauvek

Planeta se zove Faeton
Prema legendi Helios je Faetonu ispunio želju i dozvolio mu da se sam provoza. Nevešt, Faeton je umalo udario u Zemlju, a tragediju je sprečio Zevs koji je munjom pogodio kočiju. Faeton je ispao iz kočije i - poginuo.

Kasnije su otkrivena još dva asteroida: Junona i Vesta. Više nije bilo sumnje - sva četiri asteroida su definitivno ostaci planete koja je misteriozno nestala!

Četiri asteroida Cerera, Palas, Junona i Vesta su ostaci uništene planete.

Dve legende iz grčke mitologije su dodatno raspirivale ovu teoriju. Prva je Faeton, sin boga sunca Heliosa koji je vozio sunčeve kočije i tako stvarao svetlost na Zemlji. Po Faetonu je i nazvana nestala i nikada pronađena planeta.

Ovaj mit je poslužio kao osnova za verovanje da je mistična planeta postojala i da je - uništena. Pretpostavljalo se da je udario veći objekat. To je mogla da bude Nemeza - zvezda saputnica našeg Sunca.

Pročitajte još: "Svevideće oko" je DOKAZ: Među nama su POSMATRAČI i to je razlog zašto nas VANZEMALJCI OTIMAJU

Mogao je i sam da se raznese usled posledica unutrašnje kataklizme. Mogao je preblizu da priđe Jupiteru i da ga snažna gravitacija džina usisa!

Planetu je usisao Jupiter ili je udarila Nemeza, saputnica Sunca.

Teoretičarima "drevnih vanzemaljaca" najbliža je ideja da se tu odigrao rat između vanzemaljskih civilizacija. To su pravdali mitom kako je rođen Hemest, bog kovača i novih tehnologija.

Hefest je bio vanzemaljac
Hefesta je Hera rodila na Olimpu, ali ga je otac Zevs bacio u more. Padao je sedam dana u Egejsko more. Spasile su ga nimfe i sakrile na Lemnos. Tamo je imao kovačnicu i kovao je magične kacige i neprobojne oklope, ali i robota Tala koji je spasio Krit!

Naučnici smatraju da nije došlo do prekida i razbijanja planete nego je došlo do - nagomilanosti.

Pročitajte još: Tražite je na POGREŠNOM mestu! Veljko tvrdi da se ATLANTIDA nalazi na dnu DUNAVA, poseduje i DOKAZE

Naime, asteroidni pojas je ostatak "protoplanetarnog pojasa" koji je kružio oko Sunca pre nego što su nastale planete. Pojas se nikada nije sjedinio u planetu zbog Jupiterovog gravitacionog uticaja.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.