· · Komentari: 0

Rođena je kao muškarac, bez ruku i nogu: Danas je uspešna šminkerka, njena priča inspiriše mnoge (FOTO/VIDEO)

Zbog njene bolesti roditelji su je napustili kad je imala samo devet meseci

1680598523_naslovna-no-limbs.jpg
Photo: Instagram printscreen/ no_limbs_

Šminkerka Gejb Adams Vetli  ima Hanhartov sindrom, redak poremećaj propraćen različitim stadijumima jezičnih oštećenja, i manjkom prstiju na rukama i nogama. Gejb, koja je svojim pratiocima nedavno otkrila da je transrodna, nema ni ruke ni noge.

Zbog njene bolesti, roditelji su je napustili kad je imala samo devet meseci, piše Unilad. Srećom, nedugo nakon toga, Gejb je usvojila jedna porodica iz Jute. InfluenSerka je tako odrasla s još 13 braće i sestara. Sad ima 22 godine, i primarna zanimacija su joj društvene mreže. Na Instagramu ima 184.000 pratilaca, dok je na TikToku prati više od četiri miliona korisnika društvene mreže. Postala je popularna zahvaljujući veselim podučavanjima o šminkanju i brojnim videima u kojima pratiocima pokazuje kako se ona šminka i sprema za izlazak iz kuće.

Sarađuje i s brendovima

Influenserka kaže kako je njena usvojena porodica veliki razlog njenog uspeha. Uvek su joj, kaže, davali bezuslovnu ljubav i podršku, i učili je da bude što nezavisnija. Nisu želeli da se zbog svoje bolesti oseća drugačije od svojih vršnjaka.

Nakon što je završila školu, Gejb je neko vreme radila kao motivaciona govornica, obilazila je škole i kompanije, ali su je više zanimale šminka i lepota. "Uvek sam volela samo da sedim i gledam kako se druge devojke šminkaju. Svaka od njih je to radila na drugačiji način. Neke su prvo stavljale puder, a neke senku", ispričala je Gejb u jednom od intervjua.

 

NJena popularnost na društvenim mrežama počela je da raste tokom pandemije koronavirusa. "U prvom videu koji sam objavila snimala sam se samo do vrata. Mnogi su se pitali zašto tako radim. Onda sam pokazala da zapravo nemam ruke i noge", dodala je influenserka, koja danas, kaže, dobija puno podrške od svojih pratilaca, a sarađuje i s nekim brendovima.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.