Oglas
· · Komentari: 0
Nosi ime slavnog sportiste

Đokovićev Duvalijus - da li ste čuli za novu vrstu INSEKTA? (FOTO)

Na osnovu sposobnosti prilagođavanja, i opstanka u teškim situacijama, novootkrivena vrsta dobila zanimljivo ime

1665223424_profimedia-0727355288.jpg
Foto: profimedia
Oglas

Kada je biolog i istraživač Nikola Vesović, zajedno sa svojim timom otkrio novu vrstu insekta, dali su mu ime ''Duvalius Đokovici'', na osnovu sposobnosti prilagođavanja novim okolnostima.

Pročitajte još: "Nećeš dočekati venčanje dece": Nakon što je Hilari Svonk objavila radosne vesti, usledili su brutalni komentari (FOTO)

Borba za pobedom u teškim trenutcima i istrajnost su osobine važne u sportu, ali i u životu generalno. Novak Đoković je istrajao i pobedio u mnogim izazovnim situacijama, pa nema sumnje da su istraživači našli pravo ime za ovu vrstu.

Ovi sitni, svetlo narandžasti insekti bez očiju, imaju veoma razvijeno čulo mirisa, i žive na usko ograničenom prostoru. Otkrili su ih prvobitno bilozi sa Beogradskog fakulteta  u Siminoj jami, u selu Gornje Košlje na planini Povlen, u okolini LJubovije u zapadnoj Srbiji, pre par godina.

Pročitajte još: Kućne biljke koje mogu da donesu pozitivnu energiju svakom domu, imaju brojne prednosti

Kako navodi Vesović u svojoj objavi na Instagramu: '' Već više od 15 godina taj čovek uveseljava celu naciju, čini nas ponosnim, i za to vreme je svima postao kao član porodice. On nije samo vrhunski ambasador Srbije u svetu, već najbolji teniser svih vremena i jedan od najdominantnijih atleta ikada.

Imam tu čast i zadovoljstvo da upravo sada objavim otriće nove vrste insekta iz zapadne Srbije, koja do sada nije bila poznata nauci. U pitanju je specijalizovani, slepi, podzemni tvrdokorac (Coleoptera) iz porodice trčuljka (Carabidae) pronađen  u jednoj jami u blizini LJubovije. Naučni rad o opisu nove vrste je nedavno publikovan u istaknutom časopisu ''Annales Zoologici Fennici''. Kao znak zahvalnosti i osećaja potrebe da se na neki način odužimo Novaku, je bio da novu vrstu nazovemo upravo po njemu - Duvalius Đokovići''.

Pročitajte još: Trudna Bogdana Ražnatović: Veljko na nesvakidašnji način otkrio pol deteta, a izabrali su ovo ime (VIDEO)

Novak, kao i njegova supruga Jelena, neko su ko već dugi niz godina propagira život u skladu sa prirodom, i praktikuju zdrav stil života. Često se na njihovim objavama može videti kako u društvu svog psa uživaju u šetnjama po prirodi, i šumama. Takođe, jedni su su od prvih koji su pokrenuli trend grljenja drveća, koje kako se navodi može preneti dobru energiju i uzemljiti čoveka, i dovesti u sklad naše biće, koje u ovom brzom vremenu nekada dođe u nesklad sa sobom, a samim tim i sa prirodom.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas