Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Носи име славног спортисте

Ђоковићев Дувалијус - да ли сте чули за нову врсту ИНСЕКТА? (ФОТО)

На основу способности прилагођавања, и опстанка у тешким ситуацијама, новооткривена врста добила занимљиво име

1665223424_profimedia-0727355288.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Када је биолог и истраживач Никола Весовић, заједно са својим тимом открио нову врсту инсекта, дали су му име ''Дувалиус Ђоковици'', на основу способности прилагођавања новим околностима.

Прочитајте још: "Нећеш дочекати венчање деце": Након што је Хилари Свонк објавила радосне вести, уследили су брутални коментари (ФОТО)

Борба за победом у тешким тренутцима и истрајност су особине важне у спорту, али и у животу генерално. Новак Ђоковић је истрајао и победио у многим изазовним ситуацијама, па нема сумње да су истраживачи нашли право име за ову врсту.

Ови ситни, светло наранџасти инсекти без очију, имају веома развијено чуло мириса, и живе на уско ограниченом простору. Открили су их првобитно билози са Београдског факултета  у Симиној јами, у селу Горње Кошље на планини Повлен, у околини Љубовије у западној Србији, пре пар година.

Прочитајте још: Кућне биљке које могу да донесу позитивну енергију сваком дому, имају бројне предности

Како наводи Весовић у својој објави на Инстаграму: '' Већ више од 15 година тај човек увесељава целу нацију, чини нас поносним, и за то време је свима постао као члан породице. Он није само врхунски амбасадор Србије у свету, већ најбољи тенисер свих времена и један од најдоминантнијих атлета икада.

Имам ту част и задовољство да управо сада објавим отриће нове врсте инсекта из западне Србије, која до сада није била позната науци. У питању је специјализовани, слепи, подземни тврдокорац (Цолеоптера) из породице трчуљка (Царабидае) пронађен  у једној јами у близини Љубовије. Научни рад о опису нове врсте је недавно публикован у истакнутом часопису ''Анналес Зоологици Фенници''. Као знак захвалности и осећаја потребе да се на неки начин одужимо Новаку, је био да нову врсту назовемо управо по њему - Дувалиус Ђоковићи''.

Прочитајте још: Трудна Богдана Ражнатовић: Вељко на несвакидашњи начин открио пол детета, а изабрали су ово име (ВИДЕО)

Новак, као и његова супруга Јелена, неко су ко већ дуги низ година пропагира живот у складу са природом, и практикују здрав стил живота. Често се на њиховим објавама може видети како у друштву свог пса уживају у шетњама по природи, и шумама. Такође, једни су су од првих који су покренули тренд грљења дрвећа, које како се наводи може пренети добру енергију и уземљити човека, и довести у склад наше биће, које у овом брзом времену некада дође у несклад са собом, а самим тим и са природом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas