Oglas
· · Komentari: 0

4 fraze koje nikada ne treba da upotrebljavate u toku razgovora: Iako deluju dobronamerno, one ne zvuče tako osobama kojima su upućene

Izbegavajte ove fraze ukoliko želite da oraspoložite sagovornika

1657651879_women-6306513_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Svi mi ponekad mislimo da smo rekli pravu stvar ljudima u okruženju. Međutim, iako mislite da ste ovim frazama nekome popravili dan, ili da ste mu uputili kompliment i usrećili ga, često to nije slučaj. Ove rečenice mogu imati skriveno značenje i zbog toga, ako imate dobre namere, nemojte ih govoriti, već ih zamenite adekvatnim savetima i komentarima koji će ima mnogo više značiti od učestalih fraza. 

"Kako si lepo smršao/la"

Ovaj dobronamerni komentar može otkriti da ste jako kritični. Reći nekome da je izgubio puno kilograma sugeriše da je ta osoba ranije izgledala neprivlačno. Umesto toga, budite pozitivni i dajte im kompliment da dobro izgledaju.

"I ovako si bio/la previše dobar/a za nju/njega"

Ova fraza sugeriše da se nikada niste slagali sa izborom koji je osoba kojoj se obraćate napravila. Možete odati utisak da je niste podržavali i da ste lagali o tome da vam se njen partner sviđa. Takođe, ova rečenica može značiti i da ta osoba ima pogrešne izbore i da ne zna šta je za nju dobro. Pružite joj podršku u teškim trenucima i okrenite se ka budućnosti.

Pročitajte još: Obožavali ste je u Igri prestola, a ovako zapravo IZGLEDA Deneris Targarijen (FOTO)

"Kako god ti želiš"

Ova fraza može delovati kao nezainteresovanost. Čim je neka osoba baš vas izabrala da vam postavi neko pitanje, to znači da je zanima vaše mišljenje o tome. Ukoliko je vaš odgovor ova fraza, to može zvučati kao da ne želite da učestvujete u razgovoru i kao da vas ne zanima pitanje, u nekim situacijama čak i da vam nije stalo do osobe koja je pitanje postavila. U ovakvim situacijama iznesite svoje mišljenje.

"Kao što sam već rekao/la"

Svi zaboravljaju s vremena na vreme. Nemojte se ljutiti zbog toga. Ta osoba sigurno nije namerno zaboravila informaciju koju ste joj rekli. Ovako ćete zvučati ljutito i skrenućete pažnju sa onoga što je bitno na ton kojim pričate o tome. Ispričajte priču na zanimljiv i jasan način i tako će sigurno biti zapamćena. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas