Oglas
· · Komentari: 0

Da li birate fantastiku ili ljubavne romane? Ove tipove knjiga treba da izbegavamo pre spavanja

Mnogim ljudima rutina pre odlaska na spavanje je čitanje knjige. Ipak, stručnjaci kažu da je važan izbor knjige koji će da vas dovede u pravo raspoloženje za laku noć

1651420126_book-gdef79c004_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Jedna od glavnih stvari je da izbegavate stresno štivo neposredno pre spavanja.

Šta čitati pre spavanja?

Aktivnosti kojima se bavimo pre spavanja treba da budu opuštajuće kako bismo pomogli telu da pređe u stanje za spavanje. Čitanje pre spavanja takođe može da utiče na vaše snove, pa i na dan koji sledi. 

Pročitajte još: Pet svakodnevnih navika koje vam prave probleme svakog RADNOG DANA

- Misli sa kojima idete na spavanje su često prve koje vas pozdravljaju kada se probudite. A vaše prve misli kao i kvalitet sna utiču na raspoloženje za ceo dan - kaže Jakob Teitelbaum, stručnjak za spavanje.

Dakle, želite da izbegnete čitanja pre spavanja koja mogu da izazovu oslobađanje adrenalina i ružne snove.

Priča treba da bude dovoljno zanimljiva da odvuče vaš um od stresnih misli. Naravno, ovo je veoma subjektivni izbor. Međutim, ključno je da ne izaberete nešto previše dosadno jer može da vas "uvuče" u druge misli koje će da vas drže budnim. Ako se vodimo opštim karakteristikama bilo bi dobro da odaberete nešto bezbrižno, sa srećnim temama, što može da bude umirujuće za vaše misli. Tako se reporučuju putopisi, lagana fantastika, priče o prijateljstvu i neke biografije. Uglavnom sve što nije velika fikcija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas