· · Komentari: 0
pravopis

KAKO SE PIŠE: " O tom potom" ili "otom-potom"? Jedna od najčešćih dilema

Česta greška u pisanju

1650892157_bermix-studio-itPxkOCMMuY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ovu frazu izgovaramo najčešće kao dve reči, pa nam se čini da tako i treba da je ispišemo. U govoru ga upotrebljavamo kada želimo da istaknemo da neki posao ili stvar treba odložiti za kasnije.

Ali, kada pišete, nikako ne upotrebljavajte oblik "otom-potom" jer nije pravopisno tačan.

Pročitajte još: Prva šara koja vam zapadne za oko OTKRIVA BITAN DEO vaše LIČNOSTI: Koja vas je naviše privukla? (FOTO)

Piše se O TOM POTOM ili O TOM - POTOM. Crticu pišemo kada želimo da istaknemo drugi deo i to sa pravljenjem razmaka između reči, dakle o tom - potom.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.