Oglas
· · Komentari: 0
feng šui

Nesnevno privlačite lošu energiju: Ove stvari nikako ne bi trebalo da imate u tašni

Feng šui stručnjaci upozoravaju šta skoro svi imamo u torbi, a privlači samološu energiju

1683810453_shutterstock_384383959.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Feng šui, drevna kineska nauka uređenja doma i privlačenja pozitivne energije, može se primeniti i na novčanik. Naime, veruje se da ukoliko u njemu nosite račune, istrošene kartice, zgužvan novac i nepotebne stvari, onda privlačite lošu energiju i nepovoljnu finansijsku situaciju. Prema feng šuiju, torba i novčanik su izuzetno važni za energiju, a veruje se da teret u torbi, odnosno ono što u njoj nosite može uticati na vašu energiju i razvoj sudbine. Zavirite u svoju tašnu, bez obzira na to da li je ona velika ili mala, kao i u ranac ili torbice koje se vezuju oko struka. Feng šui stručnjaci upozoravaju da određene stvari nikako ne treba nositi u njima.

Važno je da u torbi postoji red. Nepotrebne stvari "kradu" energiju i donose haos. Sve što vam više nije potrebno izbacite iz torbe, a haos sredite tako što ćete rasporediti stvari po pregradama. Veruje se da će vam red doneti olakšano donošenje odluka. Stare karte, nepotrebni papirići i računi koje čuvate u torbi vraćaju vas u prošlost, privlače opterećenje i nedostatak novca. To označava da sa sobom simbolično nosite stare probleme i nepotrebne brige, tačnije živite u prošlosti. Prekinite lošu karmu tako što ćete sve to da pobacate.

Prvo što treba da uradite kada sređujete torbu jeste da pokupite sitninu koju garantovano nosite po njenom dnu, a potom i sav ostali novac koji vam je razbacan po pregradama. Sve to zajedno stavite u novčanik. Novac treba čuvati isključivo u njemu. Feng šui označava da novac razbacan po torbi privlači siromaštvo, nedostatak finansija i postavlja energetske blokade na putu razvoja. 

Torba bi trebalo da bude čvrsta i uredna, što je znak sreće i pouzdane zaštite. Uredna torba donosi harmoniju i čuva sklad, a veruje se da poslovna torba treba da bude sređena, visoko kvalitetna i izdržljiva. Ona simbolično predstavlja vašu "kesu s novcem". Ona je simbol finansijskog blagostanja.

Fen šui stručnjaci ističu i da torba ne sme da bude preteška jer to simbolizuje brige i opterećenja. Smatra se da ne treba držati torbu na podu jer to privlači loše finansije. Prema feng šuiju, potrebno je svuda i u svemu postaviti urednost, čistotu, mir i sklad, pa se postarajte da vaša torba bude sređena i organizovana.

Prema starim verovanjima, lovorov list je oblik talismana ili amajlije, a verovalo se da ako ga nosite u novčaniku ili ga stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac. Lovorov list je začinska biljka koja se vekovima koristi u kuhinji, ali i u službi zdravlja kao prirodni lek. U feng šuiju i prema narodnom verovanju, ona ima magično svojstvo, veruje se da može privući novac i ostvarenje želja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas