Oglas
· · Komentari: 0
štednja

Obratite pažnju na 4 stvari i smanjite RAČUN ZA STRUJU: Troše više nego što smo mislili

Nekoliko dobrih saveta pomoći će vam da izbegnete greške i smanjite račune za struju!

1616923389_Depositphotos_1596849_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Postoje neke stvari koje radimo u kuhinji, a da i nismo svesni da nam svakog meseca naprave veći iznos na računu za struju.

"Loše" šerpe

Svi lonci i šerpe treba da imaju ravno, a ne "zakrivljeno" dno, jer u suprotnom će biti potrebno više vremena i struje da se zagreju, a to znači i da ćete više para potrošiti! Zato, sve "ulupane" šerpre odmah bacite. Takođe, dno posude bi trebalo da bude veličine ringle - ni veće ni manje.

Pročitajte još: MLEKO može da bude veoma opasno, a prvi znak su AKNE

Prljavi lusteri i plafonjerke
Obratite pažnju i na čistoću plafonjerki i lustera. Možda vam se čini da ovo ne može da ima veze sa većom potrošnjom energije, ali nije tako. Ako vam je svetlo u kući prigušeno, pa umesto jedne primorani ste da upalite dve sijalice, prvo proverite stanje lustera. Zbog prašine i nečistoće svetlost je prigušena, pa će vam biti potrebno dodatno osvetlenje, a samim tim ćete trošiti više struje.

Kamenac u kuvalu

Ako vam se u kuvalu za vodu uhvati kamenac, važno je da znate da to ometa zagrevanje, a samim tim proces duže traje i troši se više struje. Dakle, veoma je važno da redovno uklanjate kamenac.

Mesto za frižider

Frižider nikada ne treba stavljati u blizini radijatora, rerne ili na direktnu sunčevu svetlost. Bočne strane i leđa frižidera moraju da budu dovoljno udaljene od zidova da postoji "cirkulacija vazduha". Samo uređaji koji su posebno dizajnirani da budu ugrađeni u nišu smeju da budu zatvoreni sa te tri strane.

Tako "blokirani" frižider troši više energije od onog koji je postavljen tako da vazduh slobodno cirkuliše. Takođe, ključno je da ga redovno odmrzavate, odnosno uklanjate naslage leda sa zidova jer takvi uređaji potroše mnogo više električne energije da bi vršili svoj glavni zadatak - hladili hranu. I nikada nemojte stavljati toplu i vruću hranu u frižider.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas