Oglas
· · Komentari: 0

Pripremite se za DUBLJI SAN i SREĆNIJE SNOVE - 5 jednostavnih trikova

Stres u našem budnom životu često se prenosi u naš san, tako da ne postoji uvek lako rešenje za stresne snove i noćne more

1646680356_fantasy-g1f73a1c71_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Dobra vest je da postoji nekoliko stvari koje možete da uradite pre spavanja da biste se pripremili za mirno, radosnije sanjivo dremanje:  

1. Upravljajte stresom pomoću zdravih alata.

Prema terapeutu i ​​stručnjaku za snove  Leslie Ellis, dr. Jedna stvar koja može pomoći da vam snovi budu prijatniji je smanjenje stresa u svakodnevnom životu . Bez obzira da li to znači da se bavite pažnjom, pišete o tome šta vas muči ili posećujute licenciranog profesionalca, sve što možete da uradite da ublažite stres verovatno će se pretvoriti u bolji san.

2. Imajte opuštajuću rutinu pre spavanja.

Naravno, kada govorimo o postizanju kvalitetnog sna, ne možemo izostaviti uvek važnu rutinu odlaska na spavanje. Korišćenje vremena za odmor za obavljanje opuštajućih aktivnosti koje „smanjuju otelotvoreni stres“, primećuje Elis, može podstaći prijatnije snove. "U idealnom slučaju, idite na spavanje u mirnom telu. Pomaže da se malo vežbate tokom dana i praktikujete dobru higijenu sna pre spavanja", objašnjava ona.

Pročitajte još: 5 biljaka koje važe za PRIRODNE ANTIDEPRESIVE: Podižu raspoloženje i teraju stres

Dakle, to znači da nema vremena za ekran najmanje sat vremena, topla kupka ili tuš, a možda i meditacija za opuštanje pre spavanja, predlaže ona. Takođe je dobra ideja izbegavati hranu i alkohol pre spavanja, jer istraživanja pokazuju da oboje mogu negativno uticati na san .

3. Povećajte unos magnezijuma.

Da bi vam pomogao da se opustite i skrasite, obogatite svoju ishranu magnezijumom. 

Da biste utonuli u san, vaše telo i mozak treba da se opuste. Na hemijskom nivou magnezijum pomaže u ovom procesu aktiviranjem parasimpatičnog nervnog sistema, koji je odgovoran da vas smiri i opusti. Prvo, magnezijum reguliše normalan rad neurotransmitera, koji šalju signale kroz nervni sistem i mozak, a zatim i rad hormona melatonina, koji je odgovoran za ciklus spavanja u vašem telu.

Dok tonete u san, možete da se setite stvarno dobrog sna ili sećanja i zamislite sebe tamo pozadi i postavite nameru da nastavite sa ovim snom

Drugo, ovaj mineral se vezuje za receptore gama-aminobutirne kiseline (GABA), neurotransmitera koji je odgovoran za umirenje i regulaciju nervne aktivnosti. Pomažući smirenju nervnog sistema, magnezijum može pomoći da pripremite svoje telo i um za spavanje, kao i regulisati kvalitet vašeg sna.

Foto: Piksabej

Ako nemate dovoljno magnezijuma, u ​​vašem organizmu može doći do poremećaja spavanja i javljanja nesanice.

4. Podesite svoj termostat.

Ako su vam loši snovi i česta buđenja problem, jedan od razloga može biti samo temperatura vaše spavaće sobe. Kao istraživač sna i koautor knjige  Spavanje za uspeh! Rebeka Robins, dr. , ranije je rekao za mbg: „Eksperimentalno vidimo da su pojedinci koji spavaju u toplijim sobama skloniji zabrinjavajućim snovima i nemirnom snu. Najbolje je da ga držite oko 18 stepeni.

5 . Postavite nameru da sanjate.

I na kraju, Elis preporučuje postavljanje namere za svoje snove. „Na primer“, kaže ona, „dok tonete u san, možete da se setite stvarno dobrog sna ili sećanja i zamislite sebe tamo pozadi i postavite nameru da nastavite sa ovim snom“.

Takođe možete posebno zamoliti svoj um koji sanja da reši problem, „ili razmislite o aspektu svog života o kome biste želeli da date neki doprinos“, objašnjava ona. Čini se da zapisivanje vašeg upita, dodaje ona, povećava verovatnoću da sanjate o toj temi. 

Čak i ako ste daleko od toga da kontrolišete svoje snove, svi možemo da radimo male stvari tokom dana i pre spavanja da opustimo um i pripremimo se za dobar san .

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas