Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Припремите се за ДУБЉИ САН и СРЕЋНИЈЕ СНОВЕ - 5 једноставних трикова

Стрес у нашем будном животу често се преноси у наш сан, тако да не постоји увек лако решење за стресне снове и ноћне море

1646680356_fantasy-g1f73a1c71_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Добра вест је да постоји неколико ствари које можете да урадите пре спавања да бисте се припремили за мирно, радосније сањиво дремање:  

1. Управљајте стресом помоћу здравих алата.

Према терапеуту и ​​стручњаку за снове  Леслие Еллис, др. Једна ствар која може помоћи да вам снови буду пријатнији је смањење стреса у свакодневном животу . Без обзира да ли то значи да се бавите пажњом, пишете о томе шта вас мучи или посећујуте лиценцираног професионалца, све што можете да урадите да ублажите стрес вероватно ће се претворити у бољи сан.

2. Имајте опуштајућу рутину пре спавања.

Наравно, када говоримо о постизању квалитетног сна, не можемо изоставити увек важну рутину одласка на спавање. Коришћење времена за одмор за обављање опуштајућих активности које „смањују отелотворени стрес“, примећује Елис, може подстаћи пријатније снове. "У идеалном случају, идите на спавање у мирном телу. Помаже да се мало вежбате током дана и практикујете добру хигијену сна пре спавања", објашњава она.

Прочитајте још: 5 биљака које важе за ПРИРОДНЕ АНТИДЕПРЕСИВЕ: Подижу расположење и терају стрес

Дакле, то значи да нема времена за екран најмање сат времена, топла купка или туш, а можда и медитација за опуштање пре спавања, предлаже она. Такође је добра идеја избегавати храну и алкохол пре спавања, јер истраживања показују да обоје могу негативно утицати на сан .

3. Повећајте унос магнезијума.

Да би вам помогао да се опустите и скрасите, обогатите своју исхрану магнезијумом. 

Да бисте утонули у сан, ваше тело и мозак треба да се опусте. На хемијском нивоу магнезијум помаже у овом процесу активирањем парасимпатичног нервног система, који је одговоран да вас смири и опусти. Прво, магнезијум регулише нормалан рад неуротрансмитера, који шаљу сигнале кроз нервни систем и мозак, а затим и рад хормона мелатонина, који је одговоран за циклус спавања у вашем телу.

Док тонете у сан, можете да се сетите стварно доброг сна или сећања и замислите себе тамо позади и поставите намеру да наставите са овим сном

Друго, овај минерал се везује за рецепторе гама-аминобутирне киселине (ГАБА), неуротрансмитера који је одговоран за умирење и регулацију нервне активности. Помажуц́и смирењу нервног система, магнезијум може помоц́и да припремите своје тело и ум за спавање, као и регулисати квалитет вашег сна.

Фото: Пиксабеј

Ако немате довољно магнезијума, у ​​вашем организму може доц́и до поремец́аја спавања и јављања несанице.

4. Подесите свој термостат.

Ако су вам лоши снови и честа буђења проблем, један од разлога може бити само температура ваше спаваће собе. Као истраживач сна и коаутор књиге  Спавање за успех! Ребека Робинс, др. , раније је рекао за мбг: „Експериментално видимо да су појединци који спавају у топлијим собама склонији забрињавајућим сновима и немирном сну. Најбоље је да га држите око 18 степени.

5 . Поставите намеру да сањате.

И на крају, Елис препоручује постављање намере за своје снове. „На пример“, каже она, „док тонете у сан, можете да се сетите стварно доброг сна или сећања и замислите себе тамо позади и поставите намеру да наставите са овим сном“.

Такође можете посебно замолити свој ум који сања да реши проблем, „или размислите о аспекту свог живота о коме бисте желели да дате неки допринос“, објашњава она. Чини се да записивање вашег упита, додаје она, повећава вероватноћу да сањате о тој теми. 

Чак и ако сте далеко од тога да контролишете своје снове, сви можемо да радимо мале ствари током дана и пре спавања да опустимо ум и припремимо се за добар сан .

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas