· · Komentari: 0
BUDUĆNOST

SMRT NIJE KRAJ! Ali da li biste želeli da živite u NEKOM OBLIKU posle smrti? Uskoro će i to biti MOGUĆE!

Australijska kompanija Humai diže iz mrtvih.

1606053013_Depositphotos_198931662_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Mnoge kompanije, uključujući i Google, rade na tehnologijama koje bi mogle da produže ljudski život za desetine, ako ne i stotine godina. 

Ali australijska kompanija Humai ima drugačiji plan.

Umesto da nam produže životni vek oni žele da nas vrate iz mrtvih pomoću veštačke inteligencije. 

Pročitajte još: Naučnici izračunali koliko PODZEMNE VODE ima na Zemlji

Džoš Bokanegra, osnivač ove kompanije, izjavio je kako veruje da će ova tehnologija biti dostupna sledećih 30 godina. Objasnio je kako njegova kompanija planira da koristi veštačku inteligenciju i nanotehnologiju za skladištenje podataka, uzoraka ponašanja i razmišljanja.

Ti podaci će zatim biti kodirani u čip koji će se ugraditi u veštačko telo. Čip bi sadržavao našu ličnost i upravljao bi veštačkim telom.

Pročitajte još: NAJLAKŠI METAL: Lakši je i od pera, a od njega će se praviti avioni

Bokanegra veruje da će veštačko telo "doprineti ljudskom iskustvu", a smrt ćemo tako lakše prihvatiti.

Iako ova tehnologija nije zasad dostupna, Bokanegra veruje da će se to uskoro promeniti. Ali ostaje veliko pitanje: Da li biste vi želeli da "živite" u veštačkom telu nakon smrti? Koliko bi ta procedura koštala? Kome bi sve bila dostupna?

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.