Oglas
· · Komentari: 0
BIZARNO

UVRNUTE NAVIKE VELIKIH PISACA: Jedan je otišao toliko daleko da je držao trule jabuke u stolu! (FOTO)

Šta je sve potrebno da se uradi kako bi mozak bio fokusiran na stvaranje.

1629462899_pjimage--7-.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Poznato je da pisci umeju da budu ekscentrični, pogotovo kada je reč o stvaranju dela. Pisci sa ove liste su imali poprilično uvrnute navike kada je reč o stvaranju.

Pročitajte još: PRONAĐENA PRINCEZA: Usvojena devojka je prešla put od američkog predgrađa do kraljevskog trona! (FOTO/VIDEO)

Franc Kafka

Čuveni pisac voleo je da vežba nag ispred prozora kako bi razbistrio misli.

Fridrih Šiler

Voleo je da radi do kasno u noć, a da bi ostao budan, potapao je noge u lavor sa ledenom vodom. Ono što je još bizarnije je njegov običaj da piše za stolom u čijim fiokama se nalazila gomila trulih jabuka. Govorio je da ga taj miris podstiče na rad.

Marsel Prust

Francuski romanopisac retko je unosio hranu u organizam. NJegova kućepaziteljka je napisala "Ne bi bilo preterano reći da on nije jeo praktično - ništa". Kao i "Još nisam čula da je neko uspeo da preživi mesecima hraneći se sa dve džezve kafe s mlekom i dva kroasana dnevno. Ponekad bi, doduše, pojeo samo jedan."

Demosten

Umeo je da obrije samo polovinu glave zbog toga što bi ga takva sumanuta frizura naterala da ostane kod kuće i piše. Plutarh je zapisao : "Nastavljao bi da radi, često bez ikakve pauze, i po tri meseca, s vremena na vreme obrijavši samo polovinu lobanje, da ne bi sebe doveo u iskušenje da se pojavi pred svetom, uprkos tome što je to žarko želeo."

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas