Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БИЗАРНО

УВРНУТЕ НАВИКЕ ВЕЛИКИХ ПИСАЦА: Један је отишао толико далеко да је држао труле јабуке у столу! (ФОТО)

Шта је све потребно да се уради како би мозак био фокусиран на стварање.

1629462899_pjimage--7-.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Познато је да писци умеју да буду ексцентрични, поготово када је реч о стварању дела. Писци са ове листе су имали поприлично уврнуте навике када је реч о стварању.

Прочитајте још: ПРОНАЂЕНА ПРИНЦЕЗА: Усвојена девојка је прешла пут од америчког предграђа до краљевског трона! (ФОТО/ВИДЕО)

Франц Кафка

Чувени писац волео је да вежба наг испред прозора како би разбистрио мисли.

Фридрих Шилер

Волео је да ради до касно у ноћ, а да би остао будан, потапао је ноге у лавор са леденом водом. Оно што је још бизарније је његов обичај да пише за столом у чијим фиокама се налазила гомила трулих јабука. Говорио је да га тај мирис подстиче на рад.

Марсел Пруст

Француски романописац ретко је уносио храну у организам. Његова кућепазитељка је написала "Не би било претерано рећи да он није јео практично - ништа". Као и "Још нисам чула да је неко успео да преживи месецима хранећи се са две џезве кафе с млеком и два кроасана дневно. Понекад би, додуше, појео само један."

Демостен

Умео је да обрије само половину главе због тога што би га таква суманута фризура натерала да остане код куће и пише. Плутарх је записао : "Настављао би да ради, често без икакве паузе, и по три месеца, с времена на време обријавши само половину лобање, да не би себе довео у искушење да се појави пред светом, упркос томе што је то жарко желео."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas