Oglas
· · Komentari: 0
TOP FORMA

Loša probava i lupanje srca? Da li ste veći deo dana povijeni? Evo vežbi

Bez obzira na to koliko lepo izgledate, loše držanje tela ne može da se sakrije.

1632823228_Depositphotos_26201723_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Povijena leđa ne narušavaju samo sveukupnu vizuelnu sliku, već u značajnoj meri utiču, kako na fizičko, tako i na psihičko stanje.

Pročitajte još: Vežbajte sa trakom, jer se za kratko vreme oblikuje figura

Povijena leđa zadaju bol, koji je neretko konstantan, da poprima akutna obeležja i znatno narušava svakodnevno funkcionisanje. Od bola u kičmi koji je prouzrokovan lošim držanjem počinju da bole i ruke, da trnu prsti, klecaju kolena ili se javlja karakterističan osećaj "žarenja" u stopalima.

Pravilno držanje
Pravilno držanje tela može da spase od problema sa proširenjem abdomena, lošom probavom, nepravilnim disanjem, od loše cirkulacije, a na kraju i od kardiovaskularnih smetnji.

Takođe, trebalo bi imati u vidu da loše držanje nije samo estetski neprivlačno, nego utiče i na zdravlje unutrašnjih organa.

Pročitajte još: Dijeta kojom se gube kilogrami i sprečavaju NADUTOSTi gasovi (JELOVNIK)

Nekoliko jednostavnih vežbi efikasno može da pomogne da se ojačaju i  da ispravite leđa:

Ruka-noga

Lezite na stomak, ruke ispružite ispred glave, i naizmenično podižite suprotnu ruku i suprotnu nogu. Dok radite vežbu, zategnite trbušne mišiće i mišiće noge koja je na podlozi.

Klečeći položaj

Kleknite na pod i oslonite se na ruke. Podižite jednu, pa drugu ruku, kičma treba da miruje, a trbušni mišići su zategnuti. Druga varijanta je da se naizmenično podižu suprotna ruka i noga.

Pročitajte još: Održavajte trbušnjake u dobroj formi različitim vežbama, evo predloga

Oslonac na loptu
Lezite leđima na veliku loptu, tako da glava bude oslonjena. Spuštajte ruke široko sa strane i zadržite istegnuti položaj grudnih mišića.

Podizanje trupa

Lezite na stomak, ruke savijte u laktovima, dlanove spustite pored lica. Naizmenično podižite trup, pa noge. Druga varijanta je da se istovremeno podižu gornji i donji deo tela.

Ruka iza leđa

Dok sedite ili stojite uhvatite se rukama iza leđa, spojite lopatice i podignite ruke što više. Zadržite se u ovom položaju 10 sekundi, pa opustite ruke pored tela.

Pročitajte još: Ako ne volite da trčite vežbajte u kući: Evo 4 lakih vežbi

Laktovi i ramena

Lezite na stomak, a ispod čela stavite dlanove. Sa podloge odižite samo laktove i ramena. Druga varijanta je da raširite ruke, i da ih, sa ramenima, podižite sa podloge.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas