Oglas
· · Komentari: 0

Kineska medicina otkriva koje VEŽBE otklanjaju bol u leđima, a koje ŠTETE vašoj kičmi: Rešite se tegoba uz pomoć ovih saveta

Lekari savetuju da radite ovih pet osnovnih vežbi ukoliko imate problem za kičmom

1665751915_chinese-medicine-g6fb86b94c_1920.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ukoliko patite od bolova u kičmi, poslušajte savet doktora kineske medicine koji tvrde da osobe koje pate od bolova u leđima i osteoporoze ne smeju da trpe bol. Ali rešenje nije gutanje tableta protiv bolova, već vežbanje!

Cilj je da se rešite bola, kako telo ne bi trpelo. Bol se pravilno može ukloniti jedino vežbama!

Danas vam donosimo 5 osnovih vežbi za kičmu koje uspešno smanjuju bol i olakšavaju pokrete:

1. Istezanje kičme

Podvijete stopala ispod zadnjice. Sednete pravo i izvijete se napred. Ova vežba će istegnuti svaki pršljen posebno i osloboditi vas bola, kako u donjem delu kičme, tako i u gornjem. Redovnim vežbanjem, možete sasvim ukloniti bol u kičmi.

2. Vežbanje uz zid

Ova vežba ublažava glavobolju, napetost u ramenima i vratu. Preporučuje se onima koji pate od vrtoglavice.

Lezite na leđa, a noge stavite uz zid. Ruke držite na stomaku. Zatvorite oči, ravnomerno dišite i pokušajte da odbacite sve nepotrebne misli. Pet minuta u ovom položaju ublažava napetost mišića leđa i vrata, a glavobolja nestaje bez traga.

Pročitajte još: Ukoliko ne možete da kontrolišete glad, ova namirnica je idealna pred spavanje

3. Poza psa

Stanite četvoronoške, neka vam kičma bude paralelna sa podom. Prvo udahnite i glavu izvucite na gore, a stomak "spustite". Zatim izdahnite dok glavu pomerate na dole, a stomak uvlačite. Ponovite ovo 10 puta.

Foto: Pexels

4. Istezanje i uvijanje

Ova vežba pomaže ako imate bolove u stomaku i probavne smetnje. Sedite na pod, a noge ispravite. Levu nogu savijte preko desne, pa se istegnite u levo. Oslanjajući se na ruku. To uradite i na desnu stranu. Ostanite u pozi oko 30 sekundi.

Foto: Pexels

5. Leptir poza

Smanjuje bol u kukovima, ublažava napetost u nogama i kolenima.

Sednite na pod, ispravite leđa. Spojite noge u stopalima pa ih privucite sebi. Izdržite u ovom položaju oko 2 minuta.

Upamtite da smo blagosloveni telom koje se lako oporavlja i koje zahvalno reaguje na svaku vežbu. Stoga, pre nego popijete lek protiv bolova, probajte sa nekom od ovih vežbi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas