Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОП ФОРМА

Вежбајте са траком, јер се за кратко време обликује фигура

Вежбе са еластичном траком са разлогом се користе у фитнес центрима, па чак и у физикалној терапији, јер дају одличне резултате.

1632230598_trakaDepozit.png
Фото: Депозитфото
Oglas

С обзиром на то да су једноставне оне без посебних припрема могу да се изводе и код куће.

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Много понављања
Овај једноставан реквизит омогућава извођење великог броја вежби којима се за кратко време затежу мишићи и обликује фигура.

Еластична трака је једноставан и јефтин реквизит који има низ предности, а међу којима се истичу велика могућност примене, сигурно коришћење, прихватљива цена, мала тежина, а поред тога је лако можете ставити у торбу. Направљене су од квалитетне гуме, а захваљујући њима добија се много озбиљнији отпор и мишићи раде под оптерећењем, што доводи до бржих резултата.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Предлажемо вам четири вежбе за јачање одређених делова тела.

Руке и рамена

Са траком у рукама опружите руке испред тела. Из тог положаја развлачите руке у страну док сасвим не затегнете лактове. Вратите се у почетни положај. Вежбу поновите 20 пута. Развлачењем траке активирате цео рамени појас. Ваздух издишите при ширењу руку, а удишите при скупљању.

Прочитајте још: Одржавајте трбушњаке у доброј форми различитим вежбама, ево предлога

Леђа
Лезите на стомак са раширеним ногама и траком око чланака. Руке савијте под углом од 90 степени. Подижите груди, руке и ноге од подлоге и истовремено затежите мишиће. Водите рачуна да лактови при подизању остају у линији са раменима. Ваздух удишите при подизању, а издишите при спуштању. Поновите вежбу 20 пута.

Задњица

Заузмите стојећи став са ногама размакнутим у ширини кукова и са везаном траком око чланака. Повлачите једну ногу уназад до затезања траке и трудите се да тело не пада ка напред и да се кукови не ротирају за ногом.

Понављајте вежбе по 20 пута са паузом

Издисај је при развлачењу траке, а удах при враћању у почетни положај. Вежбу поновите 20 пута једном, па другом ногом.

Прочитајте још: Ходање снижава шећер у крви, али не било какво!

Бокови

Заузмите стојећи став са ногама размакнутим у ширини кукова и са везаном траком око чланака. Повлачите једну ногу у страну развлачећи траку и при томе издишите ваздух. Трудите се да се тело не криви и да не пребацујете тежину на другу ногу и да не подижете кук превише. Вежбу поновите 20 пута једном, па другом ногом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas