Oglas
· · Komentari: 0

Sportovi za sva starosna doba, a prvo je PLIVANJE

Sport za većinu muškaraca predstavlja stil života, ali ne možete baš svakim da se bavite ceo život, čak ni rekreativno.

1630842933_shutterstock_1040019259.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Međutim, postoje sportovi koje možete upražnjavati i u poznim godinama.

Pročitajte još: Dijeta PUN TANJIR: 10 namirnica koje možete jesti neograničeno! (MENI)

Plivanje

Ovim sportom mogu da se bave svi bez obzira na godine. Blagotvoran je za ceo organizam. Plivanje smanjuje stres, jača i oblikuje mišiće, a odlična je vežba i za kardiovaskularni sistem i srce.

Tenis

Veoma je zahtevan, ali njegova delotvornost za organizam je višestruka. Pozitivno utiče na koordinaciju tela i ravnotežu, jača ruke i noge. Tenis zahteva da se mnogo krećete po terenu, što podrazumeva više kraćih i dužih deonica trčanja različitim tempom. Predstavlja odličnu vežbu za srce, pa ga možete prilagoditi svojim godinama i fizičkim mogućnostima.

Pročitajte još: Dijeta kojom se gube kilogrami i sprečavaju NADUTOSTi gasovi (JELOVNIK)

Biciklizam

Vožnja biciklom je sve popularnija i praktičnija u gradskim sredinama. Ne morate da pređete desetine kilometara na ovom dvotočkašu kako biste osetili šta sve čini za vaše telo i um. Nije previše zahtevan za organizam kao drugi sportovi, a istovremeno povećava mišićnu masu i izdržljivost. Usko je povezan sa funkcijom pluća i srca i značajno smanjuje stres i depresiju.

Velsanje

Ovaj sport nije mnogo popularan, ali za ljubitelje raftinga je svakako nešto što se ne propušta. Možete veslati u čamcu, kanuu ili kajaku. Veslanje aktivira veću grupa mišića u organizmu, leđa, ruke i noge.

Pročitajte još: Ako ne volite da trčite vežbajte u kući: Evo 4 lakih vežbi

Golf

Izuzetno je popularan u Americi, dok se kod nas smatra sportom imućnih. Stručnjaci kažu da pušačima jedna cigareta može da skrati život za pet minuta, dok ga igranje golfa produžava za najmanje deset godina. Prednosti su mu višestruke, a jedna od najznačajnijih je uticaj na fizičko i mentalno zdravlje. Budući da golf-teren ima 18 polja u koje treba ubaciti lopticu, to je samo po sebi sjajna vežba za organizam u sasvim opuštenoj atmosferi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas