· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Probajte ih odmah! Tri topla napitka sa ALKOHOLOM koja brišu GRIP

Pre nego posegnemo za medikamentima, vratimo se prirodi i bakinim receptima

1608163340_vino.jpg
Foto: Pixabay

Zimski dani, hladnije vreme i podložnost organizma za različite viruse i prehlade različitog tipa rezulturaju ponovnim vraćanjem na zaboravljene, starinske recepte koji čuvaju preparate za mnogobrojne bolesti.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Pre nego što dođe do infekcije ili u početnoj fazi gripa ili prehlade, možemo se zaštititi nekim tradicionalnim narodnim lekovima.

Vruće pivo sa medom

Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST

Crno vino i biber
Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže napitak sa crnim vinom. Ugrejati 100 mililitara crnog vina, dodati u njega jednu četvrtinu kašikice mlevenog bibera i jednu kašiku meda. Promešti i popiti toplo pred spavanje.

Poznati lek protiv prehlade i kašlja je i vruće pivo sa medom. Ne može se reći da je ova mešavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna. Flašu piva od 500 mililitara (tamnog ili svetlog) sipati u šerpicu i ugrejati, da bude vruće. Skinuti sa vatre i dodati 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilića i promešati. Piti u toku večeri, pred spavanje, u malim gutljajima. 

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Kuvano vino

Kuvano vino u manjim količinama može biti dobar lek protiv gripa ili prehlade, ali ne za decu i starije osobe. Kuvano vino priprema se slično kao karamelizovano mleko. U prazno lonče za kafu sipa se kašika šećera, a kada šećer požuti, nalije se crno vino. Kada vino provri, doda se još toliko vode, a zatim i malo bibera u zrnu i suvog bosiljka. Ovaj napitak se koristi za naparavanje i inhalaciju disajnih organa. Popije se oko jedan decilitar dok je vino umereno vruće. Preporučuje se jednom dnevno jedna šolja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.