Oglas
· · Komentari: 0

Anksioznost na radnom mestu: Kako da je prepoznate i pomognete sebi?

Da li anksiozni osećaji imaju tendenciju da se iznenada pojave dok ste na poslu?

1650052398_student-849822_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Da li ste nervozni i dok samo razmišljate o poslu? Da li se vaše raspoloženje promeni u ponedeljak ujutru ili u nedelju uveče?

Ako su vaši odgovori potvrdni, moguće je da vaa pojava anksioznosti ima veze sa poslom.

Simptomi anksioznosti su uporni i negativno utiču na mnoge aspekata života.

Pročitajte još: Vežbe za KANCELARIJSKIM STOLOM: Predugo sedenje je OPASNO, dok ste na poslu praktikujte OVE VEŽBE!

Koji su znaci?

Anksioznost na radnom mestu može da ukljušuje širok spektar simptoma. Osećate se bolje noću nego tokom dana, teško se fokusirate na zadatke, motivacija vam se smanjuj, pa  često odugovlače poslove u vezi sa poslom...

Upravljanje anksioznošću na radnom mestu

Uz nekoliko koraka možete da prevaziđete anksioznost na poslu i uživate u onome što radite.

Odredite svoje okidače

Okidači stresa na poslu nisu uvek očigledni. Možda se redovno osećate nervozno pre sastanaka tima ili imate problema da se koncentrišete na bilo šta nakon što naiđete na jednog određenog kolegu. Identifikovanje specifičnih situacija koje povećavaju vaš nivo stresa može da vam pomogne da shvatite najbolju strategiju za dalje rešavanje. Usredsredite se na suštinski strah. A onda razmislite o tome kako da se sledeći put snađete i prevaziđete to što vas muči. Zamislite šta je najgore što bi moglo da se dogodi u vezi sa time što vas muči, piše Healthline.

Pročitajte još: EVA LONGORIA otkrila tajnu lepog izgleda i u petoj deceniji: Ovako izgleda njen TRENING (VIDEO)

Budite nežni prema sebi

Kada postanete uznemireni i nivoi stresa porastu postajete samokritični. Umesto toga, pokušajte da budete strpljivi i da razumete svoje reakcije.

Pravite male pauze

Presaberite emocije tako što ćete da pravite kratke pauze tokom dana.


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas