Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Анксиозност на радном месту: Како да је препознате и помогнете себи?

Да ли анксиозни осец́аји имају тенденцију да се изненада појаве док сте на послу?

1650052398_student-849822_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Да ли сте нервозни и док само размишљате о послу? Да ли се ваше расположење промени у понедељак ујутру или у недељу увече?

Ако су ваши одговори потврдни, могуће је да ваа појава анксиозности има везе са послом.

Симптоми анксиозности су упорни и негативно утичу на многе аспеката живота.

Прочитајте још: Вежбе за КАНЦЕЛАРИЈСКИМ СТОЛОМ: Предуго седење је ОПАСНО, док сте на послу практикујте ОВЕ ВЕЖБЕ!

Који су знаци?

Анксиозност на радном месту може да укљушује широк спектар симптома. Осећате се боље ноћу него током дана, тешко се фокусирате на задатке, мотивација вам се смањуј, па  често одуговлаче послове у вези са послом...

Управљање анксиозношћу на радном месту

Уз неколико корака можете да превазиђете анксиозност на послу и уживате у ономе што радите.

Одредите своје окидаче

Окидачи стреса на послу нису увек очигледни. Можда се редовно осец́ате нервозно пре састанака тима или имате проблема да се концентришете на било шта након што наиђете на једног одређеног колегу. Идентификовање специфичних ситуација које повец́авају ваш ниво стреса може да вам помогне да схватите најбољу стратегију за даље решавање. Усредсредите се на суштински страх. А онда размислите о томе како да се следећи пут снађете и превазиђете то што вас мучи. Замислите шта је најгоре што би могло да се догоди у вези са тиме што вас мучи, пише Хеалтхлине.

Прочитајте још: ЕВА ЛОНГОРИА открила тајну лепог изгледа и у петој деценији: Овако изгледа њен ТРЕНИНГ (ВИДЕО)

Будите нежни према себи

Када постанете узнемирени и нивои стреса порасту постајете самокритични. Уместо тога, покушајте да будете стрпљиви и да разумете своје реакције.

Правите мале паузе

Пресаберите емоције тако што ц́ете да правите кратке паузе током дана.


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas