Oglas
· · Komentari: 0

TRI BJUTI saveta kojih se morate pridržavati UVEK

Kako bi vam koža lica bila lepa, a ten blistav, postoje pravila o koja se ne smete "ogrešiti."

1631866894_woman-3141766_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ne postoji ništa lepše od besprekorne kože lica i ujednačenog tena. Iako to mnogima zvuči nedostižno, uz trud i disciplinu pre svega, možete imati kožu lica o kakvoj sanjate.

Ipak, treba imati na umu da pored pravilne nege koja uključuje adekvatne kreme, kao i masaže lica, potrebno je pridržavati se osnovnih pravila, kao što su ova tri koja smo izdvojili.

Pročitajte još: Kokosovo ulje može da OŠTETI kosu, ako se nepravilno koristi

Uklanjanje šminke svake večeri

Ukoliko imate masnu kožu, znate da ona u kombinaciji sa šminkom zagarantovano daje akne. Pored toga, šminka može da veže i slobodne radikale (prljavštinu i druge štetne materije) iz vazduha, i da ih dugo zadrži na koži.

Stoga, nikada nemojte odlaziti u krevet, a da prethodno niste dobro očistili lice, i uklonili svu šminku. Ukoliko ste preumorni i nemate snage za detaljnim umivanjem, držite pored kreveta hidratantne maramice za skidanje šminke, kako bi vam uvek bile pri ruci, i kako biste uvek mogli da očistite kožu.

Čišćenje lica nakon svakog treninga

Mnoge žene, iz različitih razloga poput higijene, ili pak stidljivosti, izbegavaju tuširanje u fitnes centru posle treninga, pa se suočavaju s pojavom akni i na licu i telu.

Kako biste ovo sprečili, na trening nosite uvek odeću koja upija znoj, a u svoju torbu za fitnes ubacite i vlažne maramice (sa salicilnom kiselinom), i odmah nakon treninga istrljajte njima lice, leđa i dekolte i obucite čistu pamučnu majicu. Naravno, ovo nije zamena za generalno tuširanje, koje treba da obavite kada dođete kući.

Ne dirajte lice (prljavim) rukama

Kad se akna pojavi na licu, postoji dosta žena koje će pokušati da je istisnu. Ipak, čim prstima dodirnete kožu, na njoj ostavljate nečistoće koje zatvaraju pore, a o ožiljcima koji mogu nastati nakon ceđenja bubuljica da ne govorimo.Ove ružne navike treba da se rešite odmah, a ovo su saveti uz koje ćete i uspeti.

Prvo - morate da naučite da se kontrolišete i tako sprečite svaki pokušaj “intervenisanja” na licu.

Drugo - oslobodite se ogledala koja i služe za to, jer uveličavaju sliku.

Treće - zaposlite ruke nečim drugim.

Ipak, ako ne možete da "odolite" diranju lica, operite duke i utrljajte u kožu lica kremu na bazi hidrokortizona, koja će ublažiti upalu i nastanak trajnih ožiljaka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas