Oglas
· · Komentari: 0
REGIONALNI SKUP

Kompanija AbelaPharm okupila najprestižnije stručnjake iz oblasti pedijatrije

U organizaciji kompanije AbelaPharm u hotelu Hilton, u Beogradu, u petak 26. novembra, održan je veliki naučni skup sa međunarodnim učešćem.

1637929759_Naucni-skup-AbelaPharm.jpg
Oglas

Simpozijum, na kome su predstavljene najčešće i najvažnije bolesti sa kojima se u svakodnevnoj praksi susreću pedijatri iz regiona, pratilo je preko 1000 lekara iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na skupu su, u skladu sa aktuelnim evropskim preporukama, predstavljeni najsavremeniji terapijski protokoli za primenu probiotika u pedijatriji, jer je na tržištu trenutno prisutno preko 100 različitih preparata, od kojih se samo određeni i to u tačno definisanim dozama, mogu primenjivati kod dece.

Kada posmatramo period pre i tokom pandemije upotreba antibiotika je porasla za gotovo 30 %. Ako znamo da se dijareja izazvana antibioticima javlja kod svakog trećeg deteta, onda je jasno koliki je značaj probiotika u ovom periodu. Važno je, međutim, napomenuti da jedino probiotska gljivica saccharomyces boulardii ima u studijama dokazano najviši stepen efikasnosti i bezbednosti ukoliko se uzima istovremeno uz antibiotike, izjavio je ovim povodom predsednik Udruženja pedijatara Srbije, prof. dr Georgios Konstantinidis.

Predsednica vodećeg svetskog udruženja, koje okuplja lekare i naučnike iz oblasti dečje gastroenterologije, hepatologije i ishrane, prof. dr Sanja Kolaček, ukazala je na uticaj koji promena crevne mikrobiote može imati na pojavu različitih bolesti kod dece, i istakla značaj probiotskih kultura u njihovom tretmanu.

Poznato je da kompanija AbelaPharm kontinuirano vodi računa o najmlađim članovima našeg društva i posebnu pažnju pridaje njihovom zdravom i srećnom odrastanju, istakao je na otvaranju skupa, generalni direktor kompanije AbelaPharm, Doc. dr sci. spec. farm. Davor J. Korčok. U skladu sa tim, postavljamo visoke standarde i konstantno unapređujemo naše resurse, znanja i veštine. Ovo je posebno vidljivo u oblasti probiotika jer smo jedini u regionu uveli inovativnu tehnologiju - a tech, koja garantuje stabilnost i kvalitet probiotskih preparata. Raduje činjenica što smo uspeli da na jednom mestu okupimo najznačajnije stručnjake iz oblasti pedijatrije, koji se i pored rada u pandemijom otežanim uslovima, sa velikim entuzijazmom i znanjem bave lečenjem dece, od prvog dana rođenja pa sve do punoletstva. 

 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas