Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕГИОНАЛНИ СКУП

Компанија АбелаПхарм окупила најпрестижније стручњаке из области педијатрије

У организацији компаније АбелаПхарм у хотелу Хилтон, у Београду, у петак 26. новембра, одржан је велики научни скуп са међународним учешћем.

1637929759_Naucni-skup-AbelaPharm.jpg
Oglas

Симпозијум, на коме су представљене најчешће и најважније болести са којима се у свакодневној пракси сусрећу педијатри из региона, пратило је преко 1000 лекара из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

На скупу су, у складу са актуелним европским препорукама, представљени најсавременији терапијски протоколи за примену пробиотика у педијатрији, јер је на тржишту тренутно присутно преко 100 различитих препарата, од којих се само одређени и то у тачно дефинисаним дозама, могу примењивати код деце.

Када посматрамо период пре и током пандемије употреба антибиотика је порасла за готово 30 %. Ако знамо да се дијареја изазвана антибиотицима јавља код сваког трећег детета, онда је јасно колики је значај пробиотика у овом периоду. Важно је, међутим, напоменути да једино пробиотска гљивица саццхаромyцес боулардии има у студијама доказано највиши степен ефикасности и безбедности уколико се узима истовремено уз антибиотике, изјавио је овим поводом председник Удружења педијатара Србије, проф. др Георгиос Константинидис.

Председница водећег светског удружења, које окупља лекаре и научнике из области дечје гастроентерологије, хепатологије и исхране, проф. др Сања Колачек, указала је на утицај који промена цревне микробиоте може имати на појаву различитих болести код деце, и истакла значај пробиотских култура у њиховом третману.

Познато је да компанија АбелаПхарм континуирано води рачуна о најмлађим члановима нашег друштва и посебну пажњу придаје њиховом здравом и срећном одрастању, истакао је на отварању скупа, генерални директор компаније АбелаПхарм, Доц. др сци. спец. фарм. Давор Ј. Корчок. У складу са тим, постављамо високе стандарде и константно унапређујемо наше ресурсе, знања и вештине. Ово је посебно видљиво у области пробиотика јер смо једини у региону увели иновативну технологију - а тецх, која гарантује стабилност и квалитет пробиотских препарата. Радује чињеница што смо успели да на једном месту окупимо најзначајније стручњаке из области педијатрије, који се и поред рада у пандемијом отежаним условима, са великим ентузијазмом и знањем баве лечењем деце, од првог дана рођења па све до пунолетства. 

 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas