· · Komentari: 0
koža

PET PRAVILA do preplanulog, a zdravog tena

Sa suncem, visokim temperaturama i haljinama, dolazi i želja za preplanulim tenom koji traje što duže.

1624203252_leg-2554756_1280.jpg
Foto: Pixabay

Pripreme za letnju sezonu i odmor su počele, a mnoge dame u želji da imaju što savršeniju boju posežu za brojnim trikovima. Od toga da piju razne suplemente, pa sve do toga da mažu sve i svašta na kožu da bi dobile što tamniju i preplanuliju boju.

Pročitajte još: SJAJNA SENKA je veliki trend, ali pravimo jednu grešku kojom ugrožavamo ZDRAVLJE OČIJU: Ovako se pravilno nanosi

Iskustvo i edukacija govore nam da lepota ne treba da bude na uštrb zdravlja, i zbog toga je važno da kada poželimo crnu, blistavu kožu, fokus ipak stavimo na očuvanje njenog zdravlja.

Saveti za preplanuli ten

Voda

Pre nego što uopšte krenete na odmor ili krenete na sunčanje, važno je da vaše telo iznutra bude hidrirano. Pre svega je važno da što više vode pijete, kako bi boja "zdravo" prionula na kožu i duže trajala. Mnoge lepotice ovaj trik kriju, a na njihovim slikama se mogu videti razne limunade, voćni sokovi i mnogo vode koje ih okružuju. 

Kreme sa zaštitinim faktorom

Zaštitni faktor je broj jedan za zdravu kožu tokom leta. Mnogi misle da sa njim neće pocrneti, što je greška, već će pravilnom negom očuvati kožu zdravom. Vrlo je važno da ga nanosite pravilno, a kad već dobijete boju, postepeno smanjujte faktor i na kraju pređite na ulje za sunčanje, koje u sebi ima zaštitni faktor. Krema za sunčanje vam pruža dodatnu hidrataciju i sprečava sušenje kože nastalo usled štetnih sunčevih zraka.

Piling

Ovo je poželjno uraditi pre nego što počnete da se sunčate, a posebno je važno da kada već dobijete boju, tretman pilingom radite jednom nedeljno kako biste pružili blistavost koži i kako biste sprečili perutanje. Posebno je važan piling kako biste skinuli suvi površinski sloj kože, nastao usled "pečenja" na suncu.

Pročitajte još: Manjak sna, česti telefonski razgovori, vruća voda...Devet navika koje uništavaju LEP TEN

Hidratacija

Često mazanje kože hidrantnim losionima i kremama joj pruža potrebnu negu, ali i čini da boja na koži ostane sjajna i blistava. Mnoge manekenke se stalno mackaju kada pocrne, a sve to u želji da preplanuo ten bude prisutan što duže.

Ishrana

Ishrana bogata beta karotenom doprinosi u velikoj meri tome da što brže dobijete lepu boju, ali i da ta boja bude kvalitetna i da traje što duže.

Veoma je važno da znate da su sunčevi zraci veoma štetni i da je preporučljivo da na najvećem suncu, od 12 do 15 časova, budete u hladovini kako biste izbegli opekotine.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.