Oglas
· · Komentari: 0
nega lica

Manjak sna, česti telefonski razgovori, vruća voda...Devet navika koje uništavaju LEP TEN

Savršen ten treba graditi.

1622795240_Depositphotos_474515840_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Navike, kao i stil života utiču na ceo organizam, pa tako i na stanje kože. Uzaludno trošite novac na skupe kreme, serume i gelove za čišćenje, ukoliko ne vodite računa o ishrani i imate nezdrave navike.

Ukoliko imate problema sa tenom, možda pravite neku od ovih grešaka:

Navike koje negativno deluju na ten

  • Brza hrana povećava nivo šećera u krvi veoma brzo i uzrokuje povećanje nivoa insulina u krvi, a to indirektno dovodi do nastanka mitisera i akni.

Pročitajte još: Sve žene ih žele! Kako da prirodnim putem dobijete GUSTE OBRVE?

  • Pušenje cigareta ne samo da smanjuje cirkulaciju u koži nego povećava rizik od direktnog uticaja toksina na kožu i krv.
  • Tuširanje vrućom vodom možda deluje relaksirajuće, ali može značajno oštetiti površinski sloj kože.
  • Konzumiranje alkohola dehidrira kožu i uklanja njena prirodna ulja.
  • Korišćenje prljavih četkica za šminku uzrokuje akne i bakterijske infekcije.
  • Manjak sna dovodi do stresa, a to rezultira aknama pa čak i psorijazom.
  • Ceđenje bubuljica njihov sadržaj može samo dublje gurnuti, zbog čega bakterije završavaju dublje u porama uzrokujući infekciju. To pogoršava akne, a čak može dovesti do nastanka ožiljaka.

Pročitajte još: Maska sa limunom i medom: Za jaku i fleksibilnu kosu

  • Česti telefonski razgovori, odnosno prislanjanje mobitela na kožu može rezultirati pojavom akni bez obzira da li je uređaj čist ili ne.
  • Spavanje sa šminkom na licu je česta greška, ali treba imati na umu da šminka zatvara pore i izaziva negativna stanja kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas