Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кожа

ПЕТ ПРАВИЛА до препланулог, а здравог тена

Са сунцем, високим температурама и хаљинама, долази и жеља за препланулим теном који траје што дуже.

1624203252_leg-2554756_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Припреме за летњу сезону и одмор су почеле, а многе даме у жељи да имају што савршенију боју посежу за бројним триковима. Од тога да пију разне суплементе, па све до тога да мажу све и свашта на кожу да би добиле што тамнију и препланулију боју.

Прочитајте још: СЈАЈНА СЕНКА је велики тренд, али правимо једну грешку којом угрожавамо ЗДРАВЉЕ ОЧИЈУ: Овако се правилно наноси

Искуство и едукација говоре нам да лепота не треба да буде на уштрб здравља, и због тога је важно да када пожелимо црну, блиставу кожу, фокус ипак ставимо на очување њеног здравља.

Савети за препланули тен

Вода

Пре него што уопште кренете на одмор или кренете на сунчање, важно је да ваше тело изнутра буде хидрирано. Пре свега је важно да што више воде пијете, како би боја "здраво" прионула на кожу и дуже трајала. Многе лепотице овај трик крију, а на њиховим сликама се могу видети разне лимунаде, воћни сокови и много воде које их окружују. 

Креме са заштитиним фактором

Заштитни фактор је број један за здраву кожу током лета. Многи мисле да са њим неће поцрнети, што је грешка, већ ће правилном негом очувати кожу здравом. Врло је важно да га наносите правилно, а кад већ добијете боју, постепено смањујте фактор и на крају пређите на уље за сунчање, које у себи има заштитни фактор. Крема за сунчање вам пружа додатну хидратацију и спречава сушење коже настало услед штетних сунчевих зрака.

Пилинг

Ово је пожељно урадити пре него што почнете да се сунчате, а посебно је важно да када већ добијете боју, третман пилингом радите једном недељно како бисте пружили блиставост кожи и како бисте спречили перутање. Посебно је важан пилинг како бисте скинули суви површински слој коже, настао услед "печења" на сунцу.

Прочитајте још: Мањак сна, чести телефонски разговори, врућа вода...Девет навика које уништавају ЛЕП ТЕН

Хидратација

Често мазање коже хидрантним лосионима и кремама јој пружа потребну негу, али и чини да боја на кожи остане сјајна и блистава. Многе манекенке се стално мацкају када поцрне, а све то у жељи да преплануо тен буде присутан што дуже.

Исхрана

Исхрана богата бета каротеном доприноси у великој мери томе да што брже добијете лепу боју, али и да та боја буде квалитетна и да траје што дуже.

Веома је важно да знате да су сунчеви зраци веома штетни и да је препоручљиво да на највећем сунцу, од 12 до 15 часова, будете у хладовини како бисте избегли опекотине.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas