Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Prirodni MELEM: Kada bi znali šta sve leči SOK OD KROMPIRA, pili biste ga svakog dana (VIDEO)

Iako mnogi smatraju da konzumiranje krompira u sirovom stanju može izazvati povišenu temperaturu i druge poteškoće, reč je o zabludi.

1615976594_Capture.JPG
Foto: Printscreen Youtube/Nina Martinović Armbruster
Oglas

Konzumiranje krompira u sirovom obliku je vrlo zdrava i korisna namirnica.

Takođe je zabluda da njegovu koru treba obavezno odstraniti, jer kora krije mnoga lekovita dejstva. Napomenimo, govorimo o ljusci zdravog, organski uzgajanog krompira.

Ono što jeste opasno jeste nezreo krompir zelene ili mestimično zelene kore, kao i onaj koji je proklijao.

Opasnost se krije u solaninu – toksinu koji nastaje u klicama i zelenim delovima krompira. Ali, njega se možete lako rešiti tako da pre upotrebe uklonite delove ljuske s klicama i pozelenjelu koru.

Krompirom protiv teških bolesti

Krompirov sok je odlično prirodno sredstvo za lečenje gastritisa, jedne od najraširenijih bolesti današnjice. Treba uzimati po jednu kašiku soka razređenog sa malo vode, pola sata pre obroka.

U terapiji čira želuca i dvanaestopalačnog creva savetuje se svakodnevno konzumiranje pola decilitra krompirovog soka na prazan stomak i po pola decilitra pola sata pre ručka i večere.

Sok od krompira ima blagotvoran uticaj na snižavanje nivoa šećera u krvi, kao i u lečenju bolesti pluća i organa za disanje, čak i kod teških obolenja kao što je emfizem.

Odličan je čistač problematične kože, zahvaljujući antiseptičnim svojstvima, budući da ima mnogo vitamina C i skroba, pa hrani kožu i usporava njeno starenje.

Ako se krompir izrenda i u obliku maske nanese na lice, očistiće i zategnuti kožu, gladeći sitne bore. Takođe, pomaže u borbi protiv celulita – dovoljno je kriškama sirovog krompira redovno masirati kritična mesta.

Priprema soka

Veoma je jednostavno napraviti sok od krompira. Najprije dobro operite krompir i sa njega uklonite klice i zelene delove kore. Potom ga izrendajte, stavite u lanenu krpu i iscedite sok (možete ga iscediti i u sokovniku).

Sok uvek piti sveže napravljen, a radi poboljšanja ukusa možete ga pomešati sa voćem i povrćem po izboru.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas