· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Природни МЕЛЕМ: Када би знали шта све лечи СОК ОД КРОМПИРА, пили бисте га сваког дана (ВИДЕО)

Иако многи сматрају да конзумирање кромпира у сировом стању може изазвати повишену температуру и друге потешкоће, реч је о заблуди.

1615976594_Capture.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/Нина Мартиновић Армбрустер

Конзумирање кромпира у сировом облику је врло здрава и корисна намирница.

Такође је заблуда да његову кору треба обавезно одстранити, јер кора крије многа лековита дејства. Напоменимо, говоримо о љусци здравог, органски узгајаног кромпира.

Оно што јесте опасно јесте незрео кромпир зелене или местимично зелене коре, као и онај који је проклијао.

Опасност се крије у соланину – токсину који настаје у клицама и зеленим деловима кромпира. Али, њега се можете лако решити тако да пре употребе уклоните делове љуске с клицама и позелењелу кору.

Кромпиром против тешких болести

Кромпиров сок је одлично природно средство за лечење гастритиса, једне од најраширенијих болести данашњице. Треба узимати по једну кашику сока разређеног са мало воде, пола сата пре оброка.

У терапији чира желуца и дванаестопалачног црева саветује се свакодневно конзумирање пола децилитра кромпировог сока на празан стомак и по пола децилитра пола сата пре ручка и вечере.

Сок од кромпира има благотворан утицај на снижавање нивоа шећера у крви, као и у лечењу болести плућа и органа за дисање, чак и код тешких оболења као што је емфизем.

Одличан је чистач проблематичне коже, захваљујући антисептичним својствима, будући да има много витамина Ц и скроба, па храни кожу и успорава њено старење.

Ако се кромпир изренда и у облику маске нанесе на лице, очистиће и затегнути кожу, гладећи ситне боре. Такође, помаже у борби против целулита – довољно је кришкама сировог кромпира редовно масирати критична места.

Припрема сока

Веома је једноставно направити сок од кромпира. Најприје добро оперите кромпир и са њега уклоните клице и зелене делове коре. Потом га изрендајте, ставите у ланену крпу и исцедите сок (можете га исцедити и у соковнику).

Сок увек пити свеже направљен, а ради побољшања укуса можете га помешати са воћем и поврћем по избору.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.