Oglas
· · Komentari: 0
zima

Tri načina da nam bude toplo tokom najhladnijih dana zime: Pravimo slične greške

Stigli su nam ledeni dani i mnogima je teško da se zagreju, naročito ako, zbog prirode posla, dosta vremena provode napolju. Iako je topla odeća preduslov za dobru izolaciju tela i zaštitu od mraza, postoji još nešto na šta treba da obratimo pažnju tokom zime.

1641974923_young-woman-g2c47211f0_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Kako da nam bude toplo tokom zime?

Budite aktivni

Neka vam sneg i minus ne budu izgovor da ne izlazite iz kuće! Dovoljno je pola sata hodanja dnevno, a poželjno je i sat vremena. Osim što podiže temperaturu tela, fizička aktivnost je dobra za opšte stanje organizma, podiže imunitet, jača mišiće, održava zdravlje kardiovaskularnog sistema i još mnogo toga. Najbolje je provoditi vreme u prirodi, na čistom vazduhu. Ako živite u gradu, onda bar otiđite do parka, umesto da se šetate ulicama.

Pročitajte još: Idealno vreme za san: Šta će se desiti u telu ako budete odlazili na spavanje u 22 ČASA?

Nosite udobnu, toplu i slojevitu odeću

Najbolje od prirodnih materijala poput vune i pamuka u kojima koža diše. I ovde često grešimo, pa radije obučemo jedan deblji džemper ili duks umesto na primer dva tanja sloja. Ne zaboravite da stavite kapu jer se velika količina toplote tela odaje putem glave.

Nemojte piti alkohol kako biste se zagrejali

Ovo je jedna od najvećih zabluda u koju mnogi veruju, a ustaljena je i dalje jer alkohol prividno stvara efekat toplote. Međutim, to je samo trenutno usled širenja krvnih sudova u koži. U isto vreme to odvlači toplotu od vaših vitalnih organa pa že vam uskoro biti još više hladno. Najbolji način da se ugrejete jesu topli napici poput čaja, šolje kakaoa ili tople čokolade (ukoliko niste na restriktivnom režimu ishrane i nemate problem sa povišenim nivoom šećera u krvi).

Pročitaje još: Svi benefiti spavanja u ZAGRLJAJU VOLJENE OSOBE: Kako san sa partnerom utiče na ZDRAVLJE?

Hidratacija

I još jedna važna stvar, koja nema veze za zagrevanjem tela, ali je veoma važna- vodite računa o hidrataciji! Tokom zime često zaboravimo na vodu jer nam niske temperature ne izazivaju toliku potrebu za ovom dragocenom tečnošću. Međutim, voda je neophodna svakog dana, za zdravlje svake naše ćelije, za pravilno funkcinosianje tela, za metabolizam, fiziološke funkcije i još mnogo toga. Pijte minimum šest čaša vode dnevno, ne čekajte da ožednite jer ćete tada verovato već biti prilično dehidrirani.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas