Oglas
· · Komentari: 0

Uspešno lečenje erektilne disfunkcije uz pomoć FSWT aparata

Erektilna disfunkcija, poznata i kao impotencija, se definiše kao stanje kod kog je muškarcu teško ostvariti i održati erekciju

1679992983_shutterstock_626082683.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Koliko god tema bila tabu i neretko se o njoj govorilo, važno je naglasiti da više o 50% muškaraca starijih od 40 godina doživi ovakve probleme, a da se oni događaju i kod sve mlađih osoba. Za adekvatno lečenje je neophodno postaviti dijagnozu, utvrditi koliko se često problem javlja i onda propisati adekvatno lečenje.

Usmerena terapija FSWT aparatom može da pomogne kod svih stanja koja imaju fizički uzrok jer svojim delovanjem dovodi do izlečenja uz pomoć bolje prokrvljenosti i dubinske regeneracije tkiva.

Kada u periodu od 6 meseci više od pola seksualnih odnosa bude nezadovoljavajuće, kada vas ova situacija opterećuje ili imate pridružene bolesti, treba se obratiti se lekaru jer erektilna disfunkcija pogađa veliki broj muškaraca, a samo adekvatno lečenje može da reši problem.

Erektilna disfunkcija – koji su uzroci i simptomi impotencije?

Pored psihološke barijere, čest uzrok nemogućnosti postizanja i održavanja erekcije se krije i u brojnim fizičkim problemima usled čega dolazi do prekidanja dotoka krvi do penisa, a samim tim i do gubitka erekcije.

Erektilna disfunkcija se može manifestovati kao:

  • Poteškoća u postizanju erekcije,
  • Poteškoća u održavanju erekcije,
  • Prerane ejakulacije,
  • Smanjen interes za seksualnu aktivnost,
  • Razvoj psiholoških problema kao posledice osnovne bolesti,

Srećom, današnje vaskularne tegobe sa kojima je povezana erektilna disfunkcija nije potrebno lečiti operativno ili jakim lekovima, usmerena terapija akustičnim talasima je pokazala odlične rezultate lečenja. Samo nekoliko tretmana je dovoljno da se postignu zadovoljavajući rezultati, trajni su pa pacijenti ne doživljavaju ponovne probleme.

FSWT aparat – lečenje erektilne disfunkcije bez operacije

Akustični talasi niskog intenziteta su dokazano doneli odlične rezultate u lečenju erektilne disfunkcije gde se kroz samo 6 tretmana rešava problem, a već posle prvog se osećaju dobri rezultati.

Usmerena terapija koju emituje FSWT aparat ispušta akustične talase niskog intenziteta koji se ciljano aplikuju na tretirano područje. Oni prodiru kroz tkiva i kosti, izazivaju proizvodnju enzima i određenih faktora rasta koji dovode do isceljenja.

Akustični talasi u ovom slučaju izazivaju stimulaciju i stvaranje novih krvnih sudova zbog čega penis ima bolju prokrvljenost, a samim tim se leči i erektilna disfunkcija, tj. erekcija duže traje i lakše se postiže.

Procedura je bezbolna, ponavlja se do 6 puta i donosi trajno dobre rezultate pa je operativno lečenje isključeno.

Savremen metod lečenja u fizikalnoj medicini – usmerena terapija

Pored impotencije, FSWT aparat donosi odlične rezultate i u lečenju oboljenja koji su povezani sa bolestima tkiva i kostiju. Za lečenje je potreban različit broj terapija, ali je evidentno da su pacijenti primetili poboljšanje već posle prve terapije. Pravi efekti usmerene terapije su:

   - Smanjenje bola i tegoba već posle prvog tretmana,
   - Stvaranje novih krvnih sudova (Neoangiogeneza ili vaskulogeneza),
   - Razgradnja kalcifikata (nestajanje kamenčića)

Upravo zbog ovakvog širokog spektra delovanja, akustični talasi pomažu kod stanja kao što su:

  • Nesrasli prelomi,
  • Kalcifikati zgloba ramena, patela, zgloba stopala,
  • Epikondilitis (unutrašnji i spoljni),
  • Diskus hernije,
  • Skakačko koleno,
  • Neuro ili radikulopatije,
  • Sudekov sindrom,
  • Petni trn,
  • Zapaljenja tetiva,
  • Fibromijalgije,
  • Distenzije,
  • Istegnuća i pucanja ligamenata, mišića, tetiva…

Pacijenti su nedvosmisleno pokazali da se i uz pomoć FSWT talasa može uspešno delovali na najrazličitije probleme i samostalno ili uz druge fizijatrijske protokole delovati na primarnu dijagnozu.

Poseta lekaru je prvi korak ka lečenju impotencije

Erektilna disfunkcija ima velike psiho-fizičke posledice na zdravlje muškarca i utiče kako na odnos sa partnerom tako i na čitavu porodicu. U ovom problemu sigurno je da niste usamljeni jer statistika kaže da svaki deseti muškarac u nekom životnom dobu iskusi neki oblik erektilne disfunkcije. Ako se situacija često ponavlja treba se obratiti lekaru koji mora otkriti uzrok i propisati lečenje.

Kombinovana terapija je često potrebna, a FSWT aparat u mnogim situacijama donosi boljitak i bez jakih lekova ili operacije, a pacijent brzo po uključivanju tretmana ima kvalitetan seksualni odnos, dobija kontrolu nad svojim životom i srećnije živi.

Pravovremenim javljanjem se dijagnoza postavlja na vreme, a lečenjem se tretira manja promena. Kasnije se često razvijaju i brojne psihološke barijere kao što je anksioznost, depresija, osećaj niže vrednosti pa je čitava situacija komplikovanija, a impotencija uzrok razvoja drugih poremećaja.

Jedan od vodećih uzroka nastanka problema sa erekcijom je slabija prokrvljenost penisa. Uzroci mogu biti različiti, ali je rešenje isto – regeneracija i povećanje krvnih sudova što će doneti normalnu seksualnu funkciju.

Ili kao jedina procedura ili u kombinaciji sa drugim tretmanima, usmerena terapija akustičnim talasima može mnogo da pomogne. Za samo 6 tretmana se može značajno poboljšati stanje i ostvariti trajno dobra poboljšanja. Važno je konsultovati lekara, raspitati se o svim opcijama i prvo dati šansu neoperativnim metodama.

Erektilna disfunkcija pogađa sve veći broj muškaraca koji su i mlađi od 40.godina pa je pravo vreme da se ukaže na ozbiljnost situacije i koliko je važno da se o ovom stanju govori bez stida.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas