· · Komentari: 0
neprijatnost

Zaustavite ŠTUCANJE uz ove SAVETE

Sigurni smo da vam smeta kada počnete da štucate, a ne možete nikako da prestanete. Mi imamo rešenje za to. Ovo su korisni saveti za sprečavanje štucanja

1596718361_Depositphotos_325277446_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Štucanje je nešto čemu smo svi podložni i na to nikad nismo spremni. Niko od nas ne zna šta izaziva štucanje, ali svi znamo da može da se javi čak i u najnezgodnijem trenutku.

Pročitajte još: I hrana i LEK! Tri lisnate zelene namirnice KOJE ČUVAJU ZDRAVLJE

Iako ne znamo tačno šta izaziva ove grčeve, postoje neke određene namirnice koje mogu da dovedu do štucanja, isto to se može desiti i od povećanog unosa alkohola ili gutanja vazduha.

Preventiva štucanja
Kao preventivu, izbegavajte pivo i penušava pića, posebno ako su hladna. Ova kombinacija može da iritira i pokrene vašu dijafragmu. Takođe jedite sporije, jer na taj način gutate manje vazduha, a gutanje veće količine vazduha izaziva kako štucanje tako i podrigivanje.

Jedna stvar je sigurna, postoje diskretne, a i one pomalo čudne metode za kontrolisanje i umirivanje štucanja. U daljem tekstu ćemo vas upoznati sa njima, a vi ih sve isprobajte i koristite onu koja na vas najbolje djeluje.

Ne zna se tačno šta izaziva štucanje!

- Udahnite duboko i zadržite dah, dijafragma će se opustiti jer tako raste količina ugljen dioksida u plućima.

Pročitajte još: Ovo VOĆE je drugi najbogatiji IZVOR VITAMINA C, a nisu narandže i paprike

-  Izbacite jezik napolje, možda deluje čudno, pa to praktikujte ako niste u javnosti, ali ovu vežbu koriste pevači i glumci jer stimuliše otvor između glasnih žica, a u toj situaciji mirnije dišete i umirujete grčeve koji utiču na štucanje.

- Popijte 10 brzih gutljaja vode zaredom, takav način gutanja tečnosti proizvodi ritmičke kontrakcije jednjaka koje poništavanju spazam dijafragme.

-  Isecite krišku limuna i pojedite, iznenađenje organizma usled nečeg kiselog izaziva skupljanje usta i može pobediti štucanje

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.