Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Želite da POSTITE tokom Božićnog posta? Možda to nije pametna odluka ukoliko imate ove probleme...

Post ne može biti način ishrane koji odgovara svim organizmima.

1639690356_apple-gd62834a3d_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Post nije način ishrane koji može podneti svačiji organizam. Potrebna je strategija, predanost i puno snage volje. Poznati nutricionisti savetuju kako da post prilagodimo svom telu.

Pročitajte još: Može da izazove NEMIR, ANKSIOZNOST i NESANICU: Kada ZELENI ČAJ postaje opasan?

Naime, post može biti zdrav, ali ishrana mora da bude raznovrsna, ako nije izbalansirano dolazimo do toga da između obroka uzimamo nešto što jeste posna grickalica, nešto što su posni slatkiši, ali sve to ima dosta kalorija, dosta šećera i može da bude opasno.

Možemo da napravimo ozbiljan problem i za dijabetes i za insulinsku rezistenciju i za holesterol, posebno za one ljude koji su skloni ovim oboljenjima...
Konzumiranje voća
Voće je šećer i fruktoza, tako da bi to morali da smanjimo samo koliko da nam bude užina, a treba izbegavati i skrobne namirnice, krompir i pirinač.

Tokom posta preporučuje se i probiotik jer je važno da nahrane dobre bakterije uzimanjem dijetetskih proizvoda koji imaju vlakna u sebi. 

Pročitajte još: NJene jelke su prava REMEK-DELA: Ovo je priča o mami koja je LJUBAV PREMA NOVOJ GODINI pretvorila u BIZNIS (FOTO/VIDEO)

Tokom posta treba izbegavati testenine, paste, pirinač, i sve to što je najpristupačnije i najisplativije kad nemamo vremena da spremamo obroke jer se onda dešava da iz posta izađemo čak i sa viškom kilograma. Osim toga, možemo da napravimo ozbiljan problem i za dijabetes i za insulinsku rezistenciju i za holesterol, posebno za one ljude koji su skloni ovim oboljenjima. Zato za one koji imaju metabolički problem, post mora da bude dobro izbalansiran.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas