· · Komentari: 0
KORISNO

ŽVAKA, 56 ZRNA PIRINČA i još 5 saveta kako da rešite PROBLEM sa GORUŠICOM

Gorušica je neprijatno osećanje pečenja i žarenja u jednjaku i želucu koji prati kiseo ukus u ustima.

1603896463_Zvaka.png
Foto: Peksel

Gorušicu izazivaju masna i ljuta hrana, prejedanje, ali i stres koji povećava kiselinu u želucu.

Pročitajte još: ČIST JEZIK, ZDRAVI UNUTRAŠNJI ORGANI! Promene na jeziku koje ukazuju na stanje vašeg organizma

Jedite polako

Sedite i jedite polako, uživajući u svakom zalogaju. Ne preterujte u količini hrane. Nemojte da se ispružite odmah posle jela, nemojte jesti pre spavanja.

Ne preterujte u jelu ili gaziranom piću.

Izbegavajte masno i ljuto

Ne preterujte sa hranom  koja pojačava lučenje kiseline u želucu, a takva su jela na bazi paradajza, beli i crni luk, agrumi. Izbegavajte masnu i ljutu hranu. Umesto gaziranih pića pijte čaj od kamilice ili nane.

Izbegavajte gazirane sokove, pijte čajeve Foto: Piksabej

Žvaćite žvaku

Uvek imajte kod sebe pakovanje žvaka. Posle obroka žvaćite oko sat vremena žvaku i pojačaćete stvaranje pljuvačke.

Spavajte na visokom uzglavlju.

Visoko uzglavlje

Spavanje na visokom uzglavlju pomaže sprečavanju pojave gorušice isto kao i ležanje na levom boku.

Pročitajte još: Bez GLAVODOLJE za samo 60 sekundi (VIDEO)

Trenutna pomoć

Kada osetite simptom žarenja, pojedite nekoliko badema, sažvaćite 56 zrna nekuvanog pirinča ili 510 semenki slačice. Pomožiže i čaša vode u kojoj je razmućena soda bikarbona. Pojedite kašiku praška za pecivo ili nekoliko zalogaja prepečenog tosta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.